Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Мария Габриел получи Глобалната визионерска награда на жените в бизнеса

Политика

Мария Габриел получи Глобалната визионерска награда на жените в бизнеса

Мария Габриел получи Глобалната визионерска награда на жените в бизнеса - Tribune.bg
Снимка:

Българският еврокомисар я посвети на всички жени в технологичния сектор

Еврокомисарят Мария Габриел бе отличена с Глобалната визионерска награда на жените в бизнеса Централна Европа-САЩ. В социалните мрежи българският еврокомисар отбеляза, че за нея е чест да получи подобно отличие.

„Повишаването на видимостта на таланта на жените и по-голямото им участие в цифровата икономика би довело до икономически растеж, включително подобряване на социалната перспектива", написа еврокомисарят за иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта Мария Габриел във Фейсбук. По думите ѝ наградата е признание за нейната работа в тази посока и символ на това, че въпросът за жените в науката и технологиите стои високо сред политическите приоритети на Европа.

„Посвещавам наградата на всички успешни жени в технологичния сектор, на онези, които се осмеляват да поемат по пътя на технологиите, но и на онези, които се колебаят, за да им служи за стимул. На фона на бързо развиващите се технологични промени, демографския спад и недостигът на ИКТ специалисти на пазара на труда, приносът на жените може да бъде незаменима съставка за отговор на тези предизвикателства", убедена е Мария Габриел.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Ася Щом Габриел получава такава награда значи,че всичко в политиката е далавера.Ние българите сме склонни да се подценяваме за сметка на Европа и Сащ.Оказва се,че няма защо.Техните критерии са по-ниски щом може тази невзрачна женица да бъде отличена за каквото и да било.....Тя е вярна,послушна,ограничена отличничка и нищо повече!!!С нищо свое не блести но вярно служи на чужди интереси!!!Такива са кадрите от Хаджи Димово-гордост за България....
10.01.2020 18:24 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети