Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Мария Габриел: Преминаваме към следващия етап – ще говорим за имена и състав на правителство

Политика

Мария Габриел: Преминаваме към следващия етап – ще говорим за имена и състав на правителство

Мария Габриел: Преминаваме към следващия етап – ще говорим за имена и състав на правителство - Tribune.bg
Снимка:

Ще изпълня мандата и ще се върна при президента

„За мен има една много ясна стъпка и това е отговорност. Сега е моментът България да има стабилно и работещо правителство. Цяла седмица имахме срещи. Сега е дошло време да преминем към следващ етап – подкрепа на правителство с първия мандат, с ясни теми приоритети, експертно правителство за 1 г. , но вече с конкретни имена. Оставам отворена за разговори с всички. Ще изпълня мандата и ще се върна при президента на Р България”. Това заяви пред журналисти Мария Габриел.

Тя заяви, че няма как да е готова с имена на кабинета.

„Не сме говорили за имена. Първо, че имаме нужда от правителство и дефинирахме неговия формат. Пред медиите бяха водените преговорите, приоритетите са ясни. Имаме нужда от бюджет, инфлацията, ПВУ, да дадем перспектива на младите хора. Затова преминаваме към следващия етап- сега ще говорим за имена и състав на правителство“, поясни тя. 

По темата със скандала в прокуратурата и съдебната реформа кандидатът на ГЕРБ заяви: „Мария Габриел се осмели да изрече тема, която се чува от българските граждани. Няма как да не изрече тази тема, която е в дневния ред на българите“, заяви Габриел.

Тя подчерта, че не става дума за персонална промяна на главния прокурор Иван Гешев, а цялостна съдебна реформа. „Много ясно казах, че не става дума за персонална промяна. Евентуално правителство ще извърви пътя за цялостна реформа“, обеща Габриел.

Запитана дали е пожертвала еврокомисарското място, тя отговори: „За мен беше важно да бъдат спазени процедурите - от отпуск, до връчване на мандат, до много ясната отговорност и спазване на договори. За мен е важно да излъча същото послание, за което говоря. Не може седмици и дни да говориш, че искаш правителство и да не го направиш“.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети