Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Мария Габриел за думите на Борисов: Посланията са ясни – мобилизация, развиваща се България

Политика

Мария Габриел за думите на Борисов: Посланията са ясни – мобилизация, развиваща се България

Мария Габриел за думите на Борисов: Посланията са ясни – мобилизация, развиваща се България - Tribune.bg
Снимка:

От днес в структурите на ГЕРБ стартира процесът за номинация за евродепутати

„Посланията от вчерашната среща на ГЕРБ бяха много ясни – мобилизация, да останем скромни за постигнатото, но ако искаме да изпълваме със съдържание това, което целим – проевропейска развиваща се стабилна България. Това трябва да е придружено с конкретни действия.“ Това каза еврокомисарят по цифрова икономика и общество Мария Габриел пред NOVA телевизия. Тя коментира Националната предизборна среща на ГЕРБ, която се проведе вчера.

"Посланието, което изведе напред е, че когато говорим за европейски избори става въпрос за всички нива на активност, защото една от силните страни на ГЕРБ е, че говори за България с един глас в трите европейски институции. Когато в ЕК, Съвета на министрите, ЕП по една и съща тема говориш едно и също и отстояваш, колкото и тя да се различава от позицията на други големи, имаш шанс да защитиш спецификата и да се вземе решение, което е по-адекватно спрямо хората, които са в твоята страна. Това не бива да се пропуска и това означава активност във всеки един момент, по всяка една тема на всички нива”, обясни Мария Габриел.

Категорично, репликата на Борисов „нахейти ви първата дама, вие мълчите“, беше за Елена Йончева, потвърди тя. Репликата вкара в нелепа ситуация Десислава Радева, която се припозна в думите, а после се наложи да отговаря с обяснителен статус в социалната мрежа, след като разбра, че не става дума за нея.

Мария Габриел припомни, че от днес в структурите на ГЕРБ стартира процесът за номинация за евродепутати. „Те ще направят своите номинации. Те също имат много ясна визия за това какви евродепутати искат. Ще има и нови лица, за да може има експертиза, талантът да излезе напред. След това ще се произнесе Изпълнителната комисия. Няма как да не подчертаем колко е важно този отбор да бъде със знаещи и можещи хора, така както досегашният отбор на ГЕРБ в ЕП”, обясни еврокомисарят.

"ГЕРБ винаги поема отговорност. В ГЕРБ личността не е размита, а напротив - всеки може да се изяви", каза еврокомисарят. И допълни, че до 30 юни ще се направят анализи на резултатите от евроизборите по области в страната, така ще се прецени работата на кметовете в страната.

"Не е важно кой ще е е евродепутат или министър, а работата с хората всеки ден", завърши Мария Габриел.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати