Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Мария Габриел за трети път беше избрана за зам.-председател на ЕНП Жени

Политика

Мария Габриел за трети път беше избрана за зам.-председател на ЕНП Жени

Мария Габриел за трети път беше избрана за зам.-председател на ЕНП Жени - Tribune.bg

Приемам го като оценка за работата си, заяви еврокомисарят

Българският еврокомисар по цифровата икономика и общество Мария Габриел беше преизбрана за трети път за заместник-председател на ЕНП Жени на провеждащия се в Любляна конгрес на организацията. Тя спечели вота с най-много гласове и така ще бъде първи заместник-председател на Бюрото на ЕНП Жени за следващия тригодишен мандат.

Номинацията на Мария Габриел е за доказаната й отдаденост, упорита работа и ангажираност за по-силен глас на жените в Европа и по-голямото им представителство на ръководни позиции в политиката, икономиката и обществото въз основа на техните качества.

"Преизбирането ми за заместник-председател на ЕНП Жени приемам като оценка за работата ми в предишните два мандата, но и като отговорност да продължавам да отстоявам още по-решително каузите, свързани с правата на жените. Европа лидер означава да дадем равни възможности на всички да разгърнат своя потенциал, да покажат таланта и способностите си – това е в основата на нашия европейски подход, основан на ценности. Жените могат много да допринесат за нашата цифрова икономика и общество и съм решена да продължавам да работя за цифрова Европа, която обхваща и приобщава всички – и мъжете, и жените. Само заедно можем да оформим цифровото ни бъдеще и да постигнем успешна цифрова трансформация в полза на всички", коментира комисар Мария Габриел след преизбирането й на поста.

За председател на ЕНП Жени беше преизбрана единодушно Дорис Пак.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Мария Габриел

Коментари (1)

123 Даааа.Тя е голям капацитет.Незаменима.
24.11.2018 19:05 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати