Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Габриел: Най-важни са високото качество и справедливите цени при телекомуникационните услуги

Политика

Габриел: Най-важни са високото качество и справедливите цени при телекомуникационните услуги

Габриел: Най-важни са високото качество и справедливите цени при телекомуникационните услуги - Tribune.bg
Снимка:

ЕК анализира проекта на Комисията за регулиране на съобщенията и ще излезе с позиция, отговори българският еврокомисар на Радан Кънев

„В отговор на г-н Радан Кънев относно телекомуникационните услуги, бих искала да споделя, че българският регулатор - Комисията за регулиране на съобщенията, наскоро уведоми Европейската комисия за проект за преглед на пазара на местния достъп за телекомуникационни услуги на едро. В момента анализираме подробно нотификацията и скоро ще приемем обща позиция“. Това обясни българският еврокомисар Мария Неделчева-Габриел във Фейсбук.

„В тази позиция ще се фокусираме върху анализа на пазара, както и решенията, предложени от КРС. Можем да се съгласим, да коментираме или да поискаме промени, ако е необходимо. Ще обърнем специално внимание на ефекта от предложените мерки върху местната конкуренция и върху инвестициите в телекомуникационната инфраструктура в цялата страна. За нас от решаващо значение е потребителите и компаниите в цялата страна да се възползват от високо качество на инфраструктурата, избора и справедливи цени“, посочва още еврокомисарят, която отговаря за цифровия пазар в ЕС.

Поводът за разяснението ѝ е писмо от Радан Кънев до нея за решение на КРС, което според него застрашавало пазара на интернет и кабелна телевизия.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети