Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Мария Неделчева-Габриел в Асеновград: Искаме да градим, а не да се конфронтираме и делим

Политика

Мария Неделчева-Габриел в Асеновград: Искаме да градим, а не да се конфронтираме и делим

Мария Неделчева-Габриел в Асеновград: Искаме да градим, а не да се конфронтираме и делим - Tribune.bg
Снимка:

„Искаме да градим, а не да се конфронтираме и делим. Опитът ни е обединен около една кауза: защита интересите на България, на всеки гражданин, на всяко населено място“. Това обяви по време на официалното откриване на кампанията на ГЕРБ-Пловдив област за предстоящите европейски избори водачът на листата на ГЕРБ и СДС Мария Неделчева -Габриел.

Централното събитие на ГЕРБ в област Пловдив се състоя в НЧ „Родолюбие“ в Асеновград. Освен Мария Габриел, присъстваха кандидатите за депутати в следващия Европарламент Ева Майдел, Лиляна Павлова и Младен Шишков.

Водачът на листата Мария Габриел от своя страна припомни колко важен ден е 26 май, защото след това ще стане ясно дали можем да защитим още по-добре позициите си. „Предстоят няколко изключително важни месеци, в които трябва да покажем можем ли да отстояваме силен бюджет. Това може да направи нашият екип - знаещи, можещи, подготвени, познаващи процедурите за вземане на решения. Важно е, защото България трябва да участва в тези преговори с ясна визия и да отстоява средствата, които ѝ се полагат в кохезионната, земеделската, регионалната, цифровата политика“, каза още Мария Неделчева-Габриел. Тя припомни, че депутатите от ГЕРБ в настоящия Европарламент са се преборили да няма намаляване на средствата за страната ни, но сега трябва да защитават това право. „Искаме Европа да бъде ефикасна, силна и амбициозна. Това, което ще продължим да правим, е повече малки проекти с голяма добавена стойност за всяко населено място.  Това е Европа, която носи ползи. Нашият екип е носител на ценности като образованието и културата и ще продължим да работим те да стоят най-високо в европейския дневния ред. Инвестицията в образованието е инвестиция в бъдещето на страната, в бъдещето на Европа“, каза Габриел и подчерта, че по-висока активност на изборите означава заявка, че България не иска да бъде в периферията на Европейския съюз, не иска двойни стандарти, а иска гласът ѝ да се чува. „Нека покажем на 26-ти май, че България и българите искаме Европа на сърцата, умовете, традициите“, апелира водачът на листата.

„Много хора твърдят, че са готови да защитават българския интерес. Но много малко сме тези, които можем и знаем как. Това не става с антиевропейско говорене и митинги по 1 май, а с контакти и позиции в Брюксел, каквито ние в ГЕРБ имаме, защото сме доказали, че Европа ни вярва и ни се доверява“, заяви от своя страна Ева Паунова-Майдел. По думите ѝ в Пловдивска област се говори лесно за Европа, защото тук може всичко да се пипне и да се усети. Най-вече по множеството инвестиции. „И това е разликата между нас и опонентите ни, които говорят силно, но от това нищо не произлиза“, каза тя.

„Нашите опоненти навсякъде афишират, че асфалт не се яде, но благодарение на него имаме по-добри пътища и по-добра свързаност по пътищата, по които идва по-добър бизнес и повече инвестиции“, каза Лиляна Павлова. В подкрепа на думите си тя посочи бързото развитие на индустриалните зони в общините Раковски и Марица.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети