Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Марияна Николова: Бизнесът като цяло спазва мерките

Политика

Марияна Николова: Бизнесът като цяло спазва мерките

Снимка:

Алтернативата за туризма е антигенният тест

Бизнесът като цяло спазва мерките. Аз правя внезапни проверки. Недопустимо е мерките да се нарушават. Това заяви пред NOVA вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова.

Аз съм на мнение, че всеки бизнес трябва да работи, но трябва да има баланс, защото животът и здравето на хората са важни, коментира Николова.

Тя призова за стриктно спазване на мерките и припомни, че последните дни София е отново в червената зона.

„При нас мерките са балансирани. Много е важно икономиката да работи и в същото време да пазим живота на хората. По отношение на туризма – той не е само изхранване и настаняване. Ние трябва да наблюдаваме тенденциите. Към този момент март месец изглежда реална възможност за отваряне на този бранш. Въпросът е да има баланс при стриктно спазване на мерките“, каза Николова.

Антигенният тест като алтернативен за туризма в момента се обсъжда, каза тя.

„PCR тестовете са гаранция за това, че в страната влизат хора, които не са болни. Това е мнението на проф. Костадин Ангелов. Антигенните тестове са приравнени към PCR и това е една алтернатива за туризма. Те стават много бързо и са много по-евтини“, обясни Николова.

„Помощите са зависими от административни правила и процедури. В държавната администрация хората работят в условията на пандемия, но ние правим всичко възможно да разгледаме всички заявления и да разплатим средствата. Във всички случаи държавната администрация трябва да работи така, че хората да получат навременна помощ“, каза министърът на туризма.

„Няма единно решение в Европа по отношение на ваксинационните паспорти. Разбира се ваксинацията е в голяма помощ на туризма, защото тя дава едно спокойствие. Това обаче е доброволен акт и ние не можем да задължим хората. Аз бих препоръчала на хората от бранша да го направят. На този етап няма решение влизането в страната да бъде позволен само за ваксинирани срещу COVID-19. Има опция лицата, които са ваксинирани, да се следят с регистър, за да има спокойствие за туристите, които влизат в България“, допълни тя.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още