Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Марияна Николова: Мои приоритети ще са родното производство, доходите и здравето на децата

Политика

Марияна Николова: Мои приоритети ще са родното производство, доходите и здравето на децата

Марияна Николова: Мои приоритети ще са родното производство, доходите и здравето на децата - Tribune.bg

Новият вицепремиер е готова да работи с всеки народен представител или член на правителството

Новият вицепремиер по икономическата и демографската политики на страната Марияна Николова обяви след избирането си в кулоарите на парламента, че ще работи за създаването на условия за легален бизнес, за развитието на родното производство и повишаването на доходите в страната. Предизвикателство за нея е и реформата в здравеопазването.

„Интерес за мен представляват и децата. Те са нашето злато. Искам да кажа, че ако ресорът на отговорност е свързан с Държавната агенция за закрила на детето, която досега беше ресорна отговорност на вицепремиера по икономическата и демографска политика, аз ще поискам да ми бъдат представени конкретни мерки и конкретни въпроси, които касаят здравето на детето, защото нашите деца трябва да бъдат здрави на първо място“, посочи Николова.

Новият вицепремиер заяви, че поема един отговорен пост и очаква срещите си с браншовите организации, синдикатите и кметовете, за да се очертаят проблемите и набележат мерки за развитие на дребния и средния бизнес, както и за осигуряване на работната сила.

Според Марияна Николова „много е важно да се работи за преодоляването на дисбаланса, който е дефиниран по отношение на развитите региони, защото доходите на населението зависят от всички нас“.

Тя се ангажира да работи с всеки народен представител и с всеки член на правителството, когато има да решава конкретна задача или е налице дебат по определен въпрос в обществото, дори когато й е необходимо мнение по даден въпрос.

Николова сподели, че не й е присъщ изказа на предшественика й Валери Симеонов.

„Аз ви казвам, че на първо място аз съм майка и към конкретно дете аз не бих отправила каквито и да било изказвания. Аз ви казах, че един от приоритетите ми ще бъдат децата“, увери вицепремиерът.

Николова е категорична, че наследството на Валери Симеонов на този пост не й тежи.

„Аз мога да кажа едно, не съм човек, на когото нещо тежи. Избрана съм за вицепремиер да работя в полза на Република България, за гражданите, за обществото и да изпълняваме управленската програма. За момента нищо не ми тежи“, посочи тя.

Марияна Николова поиска от медиите толеранс от две седмици, за да изчака нейният ресор да бъде потвърден от министър председателя Бойко Борисов и да се запознае с политическите ангажименти на управляващата коалиция във връзка със своите приоритети. Тя категорично отрече да е била телевизионна водеща, както и да е членувала в политическа партия до момента. Николова отхвърли и възможността да обикаля заведения с шумомер, защото новият законопроект с промени в закона за шума в околната среда е в НС и ако бъде приет от депутатите, в него ще бъдат конкретно разписани функциите на контролните органи, а вицепремиерът на страната не е сред тях.

Автор:Моника Гаджанова


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати