Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Марияна Николова: Проектът за нова Конституция има и плюсове, и минуси

Политика

Марияна Николова: Проектът за нова Конституция има и плюсове, и минуси

Марияна Николова: Проектът за нова Конституция има и плюсове, и минуси - Tribune.bg
Снимка:

Вицепремиерът осъди сблъсъците и изправянето на граждани срещу граждани

Проектът за нова Конституция има и плюсове, и минуси, коментира пред Нова тв вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова.

„Нека видим какви ще бъдат политическите послания и примерите, които ще бъдат поставени на масата. През годините темата за промени в Конституцията е била повдигана много пъти, но никога не сме виждали конкретика. Такава заявка бе дадена и от президента, но ние не видяхме промени”, подчерта Николова.

Тя подкрепи идеята за по-малък брой народни представители, както и по-големи правомощия на обикновеното Народно събрание.

„Ако не се стигне до свикването на ВНС, решението е на правителството и трябва да гледаме обединението и това, че проблемите, които са на дневен ред, трябва да бъдат решавани. Правителството даде ясна заявка за това. Трябва да мислим на първо място за обществото и за гражданите“, изтъкна Николова.

Вицепремиерът категорично осъди сблъсъците и изправянето на граждани срещу граждани.

"Не считам, че нашите деца трябва да бъдат свидетели на такива неща и че това е демокрацията“, уточни Николова. По отношение на туристическия сектор тя обяви, че ще се състави Консултативен експертен съвет, за да се вземат решения за зимния сезон. По данни на министерството, спадът на туристи ще е с около 40%.

„70% беше прогнозата за спад при чуждите туристи, а 30% за българските. Към настоящия момент имаме пренощували над 1, 360 млн. туристи, от които 1 млн. са българските и 360 хиляди са чуждите. Благодаря на всички българи, които избраха нашите морски и планински курорти. Не можем да кажем, че летният сезон е успешен, но имаме успех в някои от курортите по Южното Черноморие, но имаме и спад на места по Северното Черноморие. Отворихме пазарите за Израел и Украйна, предстои и евентуално отваряне на турския пазар“, посочи министърът.

По темата за поемането на поста на министър на туризма, Николова посочи, че не е била разколебана и призова за експресни, бързи и адекватни решения.

„Политиката по отношение на пандемията се промени изцяло. Туризмът няма да бъде същият и традиционният туризъм, с който бяхме свикнали, вече е архаично понятие. Решенията за кадровите промени в кабинета бяха взети на коалиционен съвет. Това, което аз застъпих като министър, беше ежедневните срещи с бранша и създаването на консултативен съвет. Аз заставам начело на този съвет в началото на септември. Той ще бъде изграден от представители на бранша и експерти. Там трябва да бъдат взети бързи решения по отношение на предстоящия зимен сезон“, категорична е Николова.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (3)

Трифонич Кремълската марионетка Радев кръвохрачи от факта, че баце дръпна с цяла обиколка.
20.08.2020 12:38 / Отговор
Асен Златев Баце ги задмина скоростно!
20.08.2020 14:57 / Отговор
АСЕН ИЛИЕВ ПОМИЯРИ, ИДЕЯТА ЗА НОВА КОНСТИТУЦИЯ, АЗ Я СЛОЖИХ У КРАТУНАТА НА РАЗПОРЕТИНА :)
БЕЛКИМ СИ НАПРАВИТЕ НЕКАКВИ АСОЦИАЦИИ И СЕ СЕТИТЕ, КОЙ МУ ДЪРПА КОНЦИТЕ И МУ Е МЕНТОР НА ТОВА СКАПАНО ЖИВОТНО.
НО ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ВИЖДАМ САМО И ЕДИНСТВЕНО ОГРОМНА МЪКА В ЗЪРКЕЛИТЕ ВИ И ВЪРОСА - А НАШАТА ЕЖЕДНЕВНА ПОРЦИЙКА ПИТАТЕЛНИ, СВИНСКИ ЛАЙ НА???
20.08.2020 17:20 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати