Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Маркет линкс“: Още по-ниска избирателна активност при трети вот

Политика

„Маркет линкс“: Още по-ниска избирателна активност при трети вот

Снимка:

Наблюдава се демобилизация сред гласуващите, като все по-малко хора заявяват готовност да отидат да упражнят правото си на глас при евентуални следващи предсрочни парламентарни избори. Това сочи проучване на „Маркет линкс“ по поръчка на бТВ.

Маркет Линкс/бТВМаркет Линкс/бТВ

Агенцията отчита 10% отлив дори и сред твърдо заявяващите, че ще гласуват от предишните проучвания.

Маркет Линкс/бТВМаркет Линкс/бТВ

Социологът Добромир Живков обобщи и подкрепата за служебното правителство от страна на поддръжниците на различните политически партии. Над половината българи подкрепят служебния кабинет, на каквото не може да се радва нито една политическа партия в парламента, обясни Живков.

Подкрепящите ГЕРБ дават по-малко доверие на служебното правителство, но всички останали смятат, че то си върши добре работата и прави това, за което е избрано.

Подкрепата за политическите лидери пък изненадва с удвоеното доверие в Христо Иванов, който има 24%, а пръв е Слави Трифонов. При Мая Манолова има лек отлив на доверие, докато при Борисов и Нинова се вижда, че основно подкрепата идва от твърдия електорат.

Маркет Линкс/бТВМаркет Линкс/бТВ

Не може да се каже при евентуални избори може ли да има разместване между първия и втория, но вероятно подкрепата за ИТН се е увеличила, каза още социологът от „Маркет линкс“.

Проучването е проведено е сред 1059 лица над 18 г. в страната в периода 21–28 юли 2021-ва г. по методите на пряко-лично интервю и онлайн анкета.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още