Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Мартин Харизанов с почетна награда и докторска степен от СА „Д.А.Ценов“ Свищов

Политика

Мартин Харизанов с почетна награда и докторска степен от СА „Д.А.Ценов“ Свищов

Мартин Харизанов с почетна награда и докторска степен от СА Д.А.Ценов Свищов - Tribune.bg

Народният представител от ГЕРБ-СДС Мартин Харизанов бе отличен с почетна награда Alumni Honor Award. Това се случи на официална церемония в античния град Нове в Свищов, като това е най- високото признание, което Асоциацията на възпитаниците присъжда на завършилите СА „Д. А. Ценов“.

На церемонията той получи и дипломата за докторска степен, която защити на 1 септември 2022 г.

Наградата му бе връчена от проф. д-р Стоян Проданов – ръководител на катедра „Финанси и кредит“ при СА „Д. А. Ценов“, Свищов, почетен председател на "Съвет по туризъм" - Свищов и „Застраховател на годината“ за 2020.

„Благодаря на Катедрения съвет на катедра „Финанси и кредит и УС на академична фондация “Проф. Д-р Минко Русенов” за решението да присъдят Alumni Honor Award именно на мен. Това е изключителна чест и отговорност, и аз ще продължа да допринасям за развитието и популяризирането на Алумни програмата за Северозападен регион, както и на първата българска академична школа по финанси“, заяви Мартин Харизанов.

Той сподели и за  вълнуваща среща с малкия Антоан Мачев от Свищов, за който осигурил стипендия. Антоан е пълен сирак. Обича да рисува, харесва математиката и електронните игри. Догодина му предстои да бъде четвърти клас.

„Бях дълбоко развълнуван от съдбата на това дете и ще продължа контактите си с него, като ще направя всичко възможно да  му покажа чрез моя собствен живот, че макар и сирак, едно момче може да израсте и да бъде добър пример за успял млад човек. Ако се учи в училище, труди се усърдно и е постоянен в усилията си, успехът няма да закъснее“, заяви още депутатът от ГЕРБ-СДС.

В подкрепа на най-стария античен фестивал „Орел на Дунава“, заедно с проф. Д-р Стоян Проданов засадиха и пет дървета от сорта „Японска вишна“.

„С този символичен жест подкрепих инициативата на ентусиазираните хора, които организират най- стария античен фестивал не само в България, а и на Балканите“, каза още Харизанов.  

Той проведе и среща с капитана на футболния отбор Академик- Свищов Виктор Владимиров, с когото обмениха идеи за партньорски мачове с Ботев Враца.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети