Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Масирани руски въздушни удари срещу украинската военна промишленост (ПОДРОБНОСТИ)

Политика

Масирани руски въздушни удари срещу украинската военна промишленост (ПОДРОБНОСТИ)

Масирани руски въздушни удари срещу украинската военна промишленост (ПОДРОБНОСТИ) - Tribune.bg
Снимка:

Русия е предприела снощи нова масирана ракетна атака по територията на Украйна, в която са използвани крилати, балистични, балистични и управляеми ракети с въздушно базиране, както и бойни дронове. Това предаде Укринформ, като се позова на украинските военновъздушни сили.

Русия съобщи в събота, че е унищожила „всички цели в залп от удари по съоръжения, произвеждащи боеприпаси и дронове в Украйна“, предаде АФП.

„Тази сутрин въоръжените сили на Руската федерация нанесоха групов удар... срещу обекти на украинския военно-промишлен комплекс. Всички обозначени съоръжения са поразени“, се казва в съобщение на руското Министерство на отбраната.

Според тази информация Русия е изстреляла 37 ракети и е пуснала три безпилотни летателни апарата. Осем ракети са свалени.

Повечето от използваните през нощта типове ракети са балистични, които летят с изключително голяма скорост и са много по-трудни за сваляне, допълниха военновъздушните сили.

Противовъздушната отбрана на Украйна е свалила руски ракети в най-малко пет области според представители на местните власти. Големият югоизточен град Днепър бе ударен, заяви областният управител, без да предостави подробности за това какво е било поразено.

Военновъздушните сили в съседната на Украйна Полша съобщиха, че за кратко са активирали системите за противовъздушна отбрана поради повишеното ниво на заплаха, преди да се върнат към нормалното си състояние.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети