Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Мая Манолова не иска правителство с участие на ГЕРБ и ДПС

Политика

Мая Манолова не иска правителство с участие на ГЕРБ и ДПС

Мая Манолова не иска правителство с участие на ГЕРБ и ДПС - Tribune.bg
Снимка:

Мая Манолова обяви, че групата им ИБНИ няма да подкрепи управление и правителство с участието на ГЕРБ и ДПС. Ние в преговори с тях няма да участваме", отсече тя. „От „Изправи се БГ! Ние идваме!“ настояхме за публични консултации и публични разговори по сформирането и подкрепата на управление, на правителство, а също така настояхме и приоритетите, които защитаваме, да намерят място в програмата на следващото правителство. Така че ние ще участваме в разговорите, които са обявени за събота. Имаме програма, която вече е дошла и писмено, за разговори с „Има такъв народ“ по сформирането на правителство, неговия състав и неговата програма, допълни тя.

Мая Манолова е категорична, че ангажиментите, които  „Изправи се БГ! Ние идваме!“ са поели към българските граждани за повишаване на доходите и за преизчисляване на пенсиите, за подкрепа на младите семейства, на децата, трябва да намерят своето място в програмата на следващото управление.

По думите й „Изправи се БГ! Ние идваме!“ ще настояват преизчисляването на пенсиите да се случи веднага.

„Не пенсионерите отново да чакат 1 януари, 1 юли и неопределено бъдеще време, веднага. Хората очакват да усетят промяната и по джоба си и най-ощетените, българските пенсионери трябва да бъдат подкрепени. Както стана ясно пари в бюджета има. Има събрани приходи над милиард и няколкостотин милиона по данни от финансовия министър и ние смятаме, че тези пари трябва да бъдат насочени незабавно към българските пенсионери“, категорична бе Мая Манолова.

По думите й след като се проведат съответните дебати, решение за преизчисляване на пенсиите може да се вземе с дата 1 октомври.

„Освен това ще настояваме ревизията на предишното управление да продължи, както и за съдебна реформа, което е наш общ ангажимент с партиите на протеста – „Демократична България“ и „Има такъв народ“. Истинска дълбока съдебна реформа, която да върне у гражданите чувството за справедливост и да ограничи, разбира се, неограничената власт на главния прокурор“, подчерта Мая Манолова.

„Аз не знам кои са поканените лица, защото поканата до нас е персонална. Но ние имаме ясна позиция, че няма да участваме и подкрепяме управление с участието на ГЕРБ и ДПС. За нас такъв въпрос не стои“, увери тя.

„Ние сме казвали и казваме, че не желаем постове, позиции, не желаем да участваме в парцелиране на властта,но ще чуем разговорите, ще чуем персоналния състав, защото най-важна е програмата, но също така са важни и хората, които ще извършват промяната. Аз нямам никави причини да мисля, че „Има такъв народ“ не си дават сметка за огромното очакване и надежда на хората, че ще има едно почтено правителство, което ще се заеме с проблемите на хората и което ще върне доверието в българските институции“, коментира тя.

Според нея се носи и политическа и морална отговорност за поети ангажименти, неизпълнени и към партньори, но най-вече към българските граждани.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети