Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Мая Манолова: Няма да подкрепим кабинет с дългата ръка на ГЕРБ и ДПС

Политика

Мая Манолова: Няма да подкрепим кабинет с дългата ръка на ГЕРБ и ДПС

Мая Манолова: Няма да подкрепим кабинет с дългата ръка на ГЕРБ и ДПС - Tribune.bg
Снимка:

Разхищенията на кабинета „Борисов“ да станат ясни и да се носи отговорност, настояват от „Изправи се БГ! Ние идваме"

„Хората си представят и очакват правителството да е излъчено от най-голямата парламентарна група и да има ясно разграничение от корупционния модел на последните години. Няма да подкрепим кабинет с дългата ръка на ГЕРБ и ДПС“, посочи от парламентарната трибуна Мая Манолова от „Изправи се БГ! Ние идваме“. По думите ѝ при съмнение, че се готви подмяна, от формацията няма да участват в кабинет и ще разобличат всеки опит да бъдат заблудени българските избиратели.

„Ние добросъвестно и с воля участваме в разговорите, инициирани от ИТН по политиките, които ще следва бъдещото правителство. Хората искат стабилност и сигурност. Очакваме правителство на промяната, което да се заеме с неотложните проблеми на домакинствата“, коментира Манолова. Тя изтъкна, че става дума за съдебната реформа, която да не се ограничи до промени в Конституцията, а да започне със законови промени, които да променят състава на ВСС и главния прокурор. „Ревизията, която свързваме с усилията на парламента да работи по темата антикорупция. Разхищенията на кабинета „Борисов“ да станат ясни и да се носи отговорност. Лицата, които са участвали, да понесат своята отговорност“, настояват от „Изправи се БГ! Ние идваме“.  Манолова уточни, че от формацията са поставили на ИТН условия в разговорите, свързани с промяна на пенсионната политика.

„Очакваме от 1 октомври преизчисляване на пенсиите, подкрепа на хората с деца и хората с увреждания. 369 лв. да стане минималната пенсия и това да е първа стъпка в осъвременяването на пенсиите. Нужни са 60 млн. лв. за подкрепа на второ и трето дете, както и сериозно увеличаване на парите за майчинство“, смятат от „Изправи се БГ! Ние идваме“.

В 11.30ч. формацията е поканила на среща ДБ за сближаваме позиции.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети