Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Мая Манолова: Няма да правя партия, вече съм адвокат

Политика

Мая Манолова: Няма да правя партия, вече съм адвокат

Снимка:

Създава гражданска платформа, в която да се предлагат идеи за борба с авторитарния режим, посочи тя

„Вече съм адвокат, имам кантора, два пъти в месеца ще давам безплатна консултация. Това е моята професия“. Това обяви пред БНТ загубилата изборите за кмет на София Мая Манолова.

Тя отрече, че ще прави нова партия.

„С моя екип продължаваме обединението на гражданите на демократични принципи. Това ще е гражданска платформа“, посочи тя за бъдещите си планове.

Манолова коментира, че до няколко седмици екипът ѝ ще е готов да представи и каузите на гражданската платформа.

На въпрос дали ще подкрепи партията на Слави Трифонов, тя не отговори, а продължи да обяснява за създаването на гражданската платформа.

„Искам да създадем място, в което хората да предлагат идеи за борба с авторитарния режим“, посочи Манолова.  По думите ѝ в гражданската платформа ще идват хора без партийни пристрастия, които да не се делят на леви и десни. Същевременно обаче тя коментира:

„Видя се, че едноличната власт може да бъде победена. Тя за малко не беше победена. Видя се и как може да бъде победена - чрез обединение на гражданите, на леви и десни, на безпартийни, на хора, които стоят на ценностите на демокрацията“.

Бившият омбудсман коментира и прегласуването на кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор. Като проблем с избора тя посочи липсата на алтернатива. „Състезание с един кандидат не е състезание“, посочи тя. Точно това бе и мотивът на президента Румен Радев да не подпише указа за назначаването на Гешев на поста.  


Коментари (2)

Том Кой ще провери легитимността на дипломата й за юрист, получена след двегодишен курс в УНСС?
14.11.2019 10:36 / Отговор
К. К. Гледам, Сестра Галева Костинбродска внимава как говори за Гешев. Може би защото давността за костинбродската уйдурма още не е преминала...
15.11.2019 16:14 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още