Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Манолова готова да организира разговори за съставяне на кабинет

Политика

Манолова готова да организира разговори за съставяне на кабинет

Манолова готова да организира разговори за съставяне на кабинет - Tribune.bg
Снимка:

Очаквам Радев да не бърза с връчването на втория мандат, защото процедурата по актуализацията на бюджета върви бавно

Отговорността на партиите пред българския народ трябва да е по-висока от партийния егоизъм кой да вземе мандата. Това заяви председателят на „Изправи се БГ! Ние идваме“ Мая Манолова в кулоарите на парламента.

„Очакваме президентът да не бърза с връчването на втория мандат, защото процедурата по актуализацията на бюджета върви бавно. Важно е за хората да има достатъчно пари – за медиците, за лекарства, за подкрепа на бизнеса, за преизчисления на пенсиите. Необходими са и още средства за Пожарната, така че да може ефективно да се справи с пожарите, а също и за гранична полиция, ако очакваме да пази адекватно границите срещу наплив на мигранти. Всичко това може да се случи единствено и само през актуализацията на бюджета. Но като парламентарист гледам сроковете, с които работи парламентът и това няма да се случи в следващите седмици окончателно“, посочи тя. По думите ѝ трябва да има време за актуализация на бюджета, така че хората да са спокойни пред рисковете, пред които е изправена България.

„В същото време, ако друга от формациите не поеме инициативата, ние сме готови да започнем разговори с всички формации, извън ГЕРБ и ДПС. Целта е при евентуално при връчване на третия мандат да се положат усилия да бъде излъчено правителство, пак казвам правителство с мандат до следващата пролет“, подчерта Манолова. 

Тя уточни, че още в петък или в началото на следващата седмица ще поканят парламентарните формации на разговори, без ГЕРБ и ДПС.

Лидерката повтори, че няма значение кой ще получи третия мандат. „Трябва да има правителство без партийни фигури, без партийци, с хора, които се ползват с доверието на българските граждани и разбира се да бъде направено всичко възможно и най-голямата парламентарна група да се включи в този процес“, каза още Мая Манолова.

Тя коментира и думите на Тошко Йорданов, че ИТН са опозиция. „Ние не сме Фейсбук Република, ние сме парламентарна република и ви предлагам да погледнем какво се случва в парламента – 8 от председателите на комисии са на „Има такъв народ“, ГЕРБ има комисията по медии, ГЕРБ има Комисията по правата на човека след сцените за полицейско насилие, ДПС има двете ключови позиции - икономическа и регионална комисия, така че всеки български гражданин може да прецени кой е в опозиция по това коя партия какви комисии е поела и какво председателство на комисии ѝ е предоставено. Според мен вече е крайно време да спрем да се занимаваме с позиции и с постове. Усещането на „Изправи се БГ! Ние идваме“ е, че парламентът започва да се занимава с теми, които са абсолютно извън дневния ред на българските граждани“, подчерта Мая Манолова.

Тя обясни, че след като парламентът не е поел отговорност и загриженост към хората от Югово, където пожарите продължават да горят, от „Изправи се БГ! Ние идваме“ ще отидат там като доброволци, за да подкрепят местните хора и местните власти, да видят на място с каква техника разполагат пожарните служби и дали имат достатъчна подкрепа от българските институции.

„Хората се притесняват, че тези проблеми се неглижират, гори вековна гора в Родопите. Специално за Югово пожарът все още е в близост до населеното място, до къщи на хора, до живота на хора. Така че ние няма повече да влизаме в опита да се занимаваме с разпределяне на комисии, на зали, на постове. Ние отиваме и се заемаме с проблемите на хората“, категорична беше Мая Манолова.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети