Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Мая Манолова съди Румен Петков за клевета

Политика

Мая Манолова съди Румен Петков за клевета

Мая Манолова съди Румен Петков за клевета - Tribune.bg
Снимка:

Мая Манолова завежда дело за клевета срещу Румен Петков. Причината интервю на лидерът на партия АБВ. Според Манолова изявлението е: „Тежка манипулация и клевета“.

Статията е от 27.06.2021 г. в Аctualnо.com със заглавие „Румен Петков: С рекет и мачкане на бизнеса Мая Манолова финансира кампанията си". Изказването е по повод призивите на Манолова за одържавяване на паркинга за ТИР-ове на Капитан Андреево.

Според Манолова позицията на Петков  за частния паркинг на границата озадачава с подозрително за политик мълчаливо съгласие относно пълната абдикация на държавата от публичния интерес на външна граница на Европейския съюз. По думите ѝ обяснението може да бъде само едно: „съпричастност на политическите формации, свързани с Петков, към частните интереси на граничния пункт и в схемите с принудително отклоняване на влизащите в страната автомобили към частния паркинг“.

По думите ѝ решението е просто: „Пълна ревизия на казуса с частния паркинг и дезинфекция на пункта, установяване ролята на полицейски служители в схеми за принудително отклоняване на автомобилите към паркинга, установяване ролята на други държавни органи в незаконни схеми на територията на ГКПП-то, връщане на държавата в контрола на всички дейности на външната граница на ЕС, гаранции от страна на служебното правителство, че на този пункт националната сигурност не е втори приоритет след частния интерес.“

„Който и да стои зад този паркинг и зад „златния гьол“, неговите интереси би следвало да са по-маловажни за Петков и коалиционната му партньорка от националния интерес.“, пише още Манолова.

Манолова настоява „Да се въведе върховенство на закона и на „Капитан Андреево“ е в полето на отговорност на служебния кабинет. Настоявам истината по въпроса чии интереси обслужват схемите с паркирането и дезинфекцията на ГКПП „Капитан Андреево“ да бъде оповестена от съответните ресорни министри. Особено след намирането на 32 млн. лв. от данъчните служби при проверката на „златния гьол“, за чийто договор е отговорна Агенцията за безопасност на храните.“

Ще съдя всеки, който си позволи да разпространява клеветите на Румен Петков за паркинга. Както и всеки, който се осмели да нарича установяването на върховенството на правото „рекет и мачкане на бизнес“, завършва Мая Манолова.

 


 

 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Румен Петков
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети