Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Мая Манолова съди Румен Петков за клевета

Политика

Мая Манолова съди Румен Петков за клевета

Снимка:

Мая Манолова завежда дело за клевета срещу Румен Петков. Причината интервю на лидерът на партия АБВ. Според Манолова изявлението е: „Тежка манипулация и клевета“.

Статията е от 27.06.2021 г. в Аctualnо.com със заглавие „Румен Петков: С рекет и мачкане на бизнеса Мая Манолова финансира кампанията си". Изказването е по повод призивите на Манолова за одържавяване на паркинга за ТИР-ове на Капитан Андреево.

Според Манолова позицията на Петков  за частния паркинг на границата озадачава с подозрително за политик мълчаливо съгласие относно пълната абдикация на държавата от публичния интерес на външна граница на Европейския съюз. По думите ѝ обяснението може да бъде само едно: „съпричастност на политическите формации, свързани с Петков, към частните интереси на граничния пункт и в схемите с принудително отклоняване на влизащите в страната автомобили към частния паркинг“.

По думите ѝ решението е просто: „Пълна ревизия на казуса с частния паркинг и дезинфекция на пункта, установяване ролята на полицейски служители в схеми за принудително отклоняване на автомобилите към паркинга, установяване ролята на други държавни органи в незаконни схеми на територията на ГКПП-то, връщане на държавата в контрола на всички дейности на външната граница на ЕС, гаранции от страна на служебното правителство, че на този пункт националната сигурност не е втори приоритет след частния интерес.“

„Който и да стои зад този паркинг и зад „златния гьол“, неговите интереси би следвало да са по-маловажни за Петков и коалиционната му партньорка от националния интерес.“, пише още Манолова.

Манолова настоява „Да се въведе върховенство на закона и на „Капитан Андреево“ е в полето на отговорност на служебния кабинет. Настоявам истината по въпроса чии интереси обслужват схемите с паркирането и дезинфекцията на ГКПП „Капитан Андреево“ да бъде оповестена от съответните ресорни министри. Особено след намирането на 32 млн. лв. от данъчните служби при проверката на „златния гьол“, за чийто договор е отговорна Агенцията за безопасност на храните.“

Ще съдя всеки, който си позволи да разпространява клеветите на Румен Петков за паркинга. Както и всеки, който се осмели да нарича установяването на върховенството на правото „рекет и мачкане на бизнес“, завършва Мая Манолова.  

 


 

 

 

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още