Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Мая Манолова: След гласуването утре, ръката ни остава протегната за преговори с ИТН

Политика

Мая Манолова: След гласуването утре, ръката ни остава протегната за преговори с ИТН

Мая Манолова: След гласуването утре, ръката ни остава протегната за преговори с ИТН - Tribune.bg
Снимка:

„Настъпи момент, в който партийното его и егото на политическите лидери трябва да отстъпи на интересите на българските граждани. Сега всяка политическа формация трябва да го покаже в името на обществения и националния интерес”. Това заяви пред журналисти в Благоевград Мая Манолова от „Изправи се БГ! Ние идваме!".

Нека да мине гласуването утре, в което всяка партия ще се позиционира къде стои. Вече топката е при президента - на кого ще връчи мандата, каза още тя.

Манолова обясни, че от самото начало са протегнали ръка за партньорски разговори с ИТН, ДБ и БСП за това възможно да бъде сформирано експертно техническо правителство от професионалисти за един обозрим времеви период, в който да започнат неотложните реформи и теми.

„Няма никаква причина да сме променили нашето мнение, просто начинът, по който протекоха разговорите и липсите на гаранция, че ДПС и ГЕРБ ще бъдат далеч от властта, не даде възможност първият мандат да бъде реализиран“, категорична беше Манолова.

Тези сложни задачи могат да бъдат направени от министри с безспорна професионална и гражданска биография. Не смятаме, че предложените министри отговарят на този висок стандарт, който гражданите очакват, категорична беше Манолова.

Освен това, ние настоявахме за подписване на споразумение с ясни ангажименти и ясна, публично заявена и подписана гаранция, че правителството няма да бъде образно казано, параван за задкулисни игри, допълни тя.

Няма никаква диалогичност и никакъв ясен ангажимент, че ДПС и ГЕРБ ще бъдат трайно изолирани от властта и управлението. Поради това нашата ПГ взе решението, че няма да подкрепи кабинет, предложен от ИТН, допълни Манолова.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати