Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Манолова: Правителството реанимира Борисов с ареста, оценката ми за 100 дни управление не е оптимистична

Политика

Манолова: Правителството реанимира Борисов с ареста, оценката ми за 100 дни управление не е оптимистична

Манолова: Правителството реанимира Борисов с ареста, оценката ми за 100 дни управление не е оптимистична - Tribune.bg
Снимка:

Правителството демонстрира безпомощност по отношение на кризите, подчерта Манолова

„Резултатите от трите ареста са на път да занулят резултатите от тригодишна битка, на протестите на хората. Не знам какво са очаквали от МВР и превителството. Реанимират ГЕРБ и Борисов на политическата сцена”. Това заяви Мая Манолова, лидер на „Изправи се! БГ” по БНТ, като коментира задържането на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова в четвъртък вечерта. ГЕРБ е в контраатака, допълни тя.

„Не знам на какво са разчитали управляващите, те загубиха и информационната война. Не могат да очакват съдействие от прокуратурата, това е ясно, но трябваше да го знаят. Още повече, че съдебната реформа изобщо не е започнала - не е закрито спецправосъдието, промените в КПКОНПИ  - няма внесен законопроект”, каза Манолова.

С тези действия управляващите са загубили и информационната война, като не са съобщили на обществото какви са обвиненията, за какви престъпления има съмнения, някакви факти и нови доказателства, като доклада на АДФИ, който показва, че има щета в бюджета за над 500 млн. лв.

„Големият ми упрек за 100 дни на кабинета е, че забавиха съдебната реформа. Ако изпуснат инициативата, опозицията ще я поеме. „Правителството демонстрира безпомощност по отношение на кризите, отсъствие от реалните проблеми на хората. Кабинетът се размина от дневния ред на хората. Не могат да се справят с кризите, които се сипят от всички страни. Хората искат това управление да се справи, но оценката не е висока”, каза още Манолова.

Социалната политика на правителството е провал, категорична бе тя. Тя посъветва Петков да поговори с гръцкия премиер как е успял да отдели пари за социални плащания.

„Хората чакат не пропаганда, а действия и резултати. Една от основните грешки на това управление е парцелирането на властта между отделните партии, феодализирането ѝ”, подчерта лидерката.

„Естествено, когато пропагандата е на преден план, тя няма да напълни хладилниците на хората. Гърция дава 1, 5 млрд за подкрепа на гражданите, а ние 1, 1 млрд евро да се бори с уж продоволствената сигурност. Зад това прозира огромна схема”, обясни Манолова. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети