Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Мъжът, който опика трибагреника, обвинил ВМРО във фашизъм

Политика

Мъжът, който опика трибагреника, обвинил ВМРО във фашизъм

Мъжът, който опика трибагреника, обвинил ВМРО във фашизъм - Tribune.bg
Снимка:

ВМРО: Мръсната кампания започна!

Обвиняват ни във  фашизъм заради лозунга „България над всичко!“, съобщиха от пресцентъра на ВМРО.

Сигналът до прокуратурата е подаден от журналиста Михаил Михайлов, а поводът е изписването на думите на фасадата на сградата на „Пиротска“ 5.

Самият Михаил Михайлов се прочу с недопустимите си действия, уринирайки върху българското знаме – веднъж през 2018 г. и втори път през 2020 г.

Прокуратурата иска обратно зад решетките уриниращия върху българското знаме

„Хвърлих един парцал, бял, зелен и червен, който прилича на българското знаме, и го омочах...“, каза миналата година старозагорецът, който вече един път беше осъден заради деянията си.

Михайлов е сезирал прокуратура за фашисткия, според него, лозунг „България над всичко!“, който е изписан върху цветовете на българското знаме, окачени над входа на централата на ВМРО в София. Той е пуснал и петиция до ЕП заради „фашистки“ изяви, като същевременно посочва ревностната позиция на Организацията срещу горенето на българския флаг в РС Македония от преди месец.

Тези странни действия на въпросния мъж не биха привлекли вниманието ни при други обстоятелства, но фактът, че офанзивата срещу ВМРО за поругаване на българския флаг, поради използването на вече наложения от нас мотив „България над всичко!“ над входа на централата ни, идва в предизборен момент - няма как да бъде подминат, коментират от ВМРО в официална позиция.

„Да, лозунгът „България над всичко!“ е наше верую и никой няма право да ни обявява за фашисти заради нашата доказана политика в името на Майка България. Всякакви опити за политическо обяздване на идеалите, които изповядваме, са напълно недопустими и ние искаме това да е напълно ясно за обществото.

Да, лозунгът „България над всичко!“ стои изписан на фасадата на нашата централа на „Пиротска“ 5 от много години. Но той не е изписан върху българския флаг. Той е изписан върху националните цветове – бяло, зелено червено, които стоят над входа.

Ето защо за нас всякакви опити да бъдем обвинявани в поругаване са нищо повече и нищо по-малко от проба да бъде опорочен девизът „България над всичко!“, който ВМРО не само е приела за свое верую, но и отстоява вече 128 години“, пишат от ВМРО.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (4)

??? Този кретен скапан откъде се появи отново...? Може би защитник му е другата измет хаджиГея..? Малоумни същества,марш в отходните канали...
12.02.2021 11:54 / Отговор
. . ? Сигурни ли сте че е "мъж"? На някакъв джендър ми прилича, от психо-десните ! Само те имат пари и средства да се занимават с такива глупости!
12.02.2021 12:04 / Отговор
д А, пикаещия защо не е в затвора? В Н.К. има предвидено ефективно наказание за поругаване на символите на държавата! Прокуратурата??? Съда??? До кога???
12.02.2021 12:59 / Отговор
Михаил Михайлов Кретени малоумни, вие на разбрахте ли, че не съм пикал на българското знаме, а на един парцал??! А Ангей Джамбези и МВРО позорят българското знаме с фашистки лозунги!!!
25.02.2021 19:16 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети