Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. МЕЧ иска МВР, зарече се да прави министерство на справедливостта

Политика

МЕЧ иска МВР, зарече се да прави министерство на справедливостта

МЕЧ иска МВР, зарече се да прави министерство на справедливостта - Tribune.bg

„Благодаря на всички, които гласуваха. Налице е една уникална възможност в новото НС, да покажем различно лице. Ние ще бъдем нещо различно, което трябва да отговаря на изискванията за морал, единство и чест“, обясни на брифинг Радостин Василев от МЕЧ. Той заяви категорично, че не е изненадан от резултата на партията

„Видя се, че българският народ е излязъл да гласува в по-голяма степен в сравнение с преди“.

Василев веднага се предложи в бъдещо управление и направи заявка за формиране на  анти ГЕРБ и ДПС мнозинство. Така щяло да има 140-150 народни представители. По думите му отговорността е на ПП-ДБ, които щели втори да вземат мандата за кабинет.  „Ако ПП не желаят, значи предпочитат скутовете“, добави лидерът на партията, която е предпоследна на вота.

„Имаме само 1 изискване – МВР да е в МЕЧ, за да мога да въдворя каквото съм обещал в кампанията. Когато ние управляваме ще има министертво на справедливостта , което да обединява всички силови структури, и ще можем да въдворим ред в държавата. Нямам нищо против да бъда вътрешен министър, дори ще поема тази отговорност“, заяви Василев. .

Той допълни, че и третият избор на партия мандатоносител ще получи същата оферта от МЕЧ. 

Според него е възможно „Алианс за права и свободи“ също да се включи в мнозинство срещу Пеевски. „Такъв парламент може да просъществува и 4 години. Това ще доведе до отстраняването на престъпниците от политическата система. Ако обаче ни подведат, народът ще ги накаже - ще има операция „чисти ръце“, смята той. И допълни, че МЕЧ ще предложи отпадане на депутатския имунитет.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети меч, избори 2024
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети