Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Мехмед Дикме с гражданско движение срещу ДПС

Политика

Мехмед Дикме с гражданско движение срещу ДПС

Мехмед Дикме с гражданско движение срещу ДПС - Tribune.bg
Снимка:

Турската общност в България ще има алтернатива, обеща политикът

Гражданско движение ще се яви срещу ДПС на парламентарните избори напролет, обяви бившият кадър на Доган и настоящ негов критик Мехмед Дикме пред Би Ти Ви.

„Турската общност в България ще има алтернатива на следващите избори“ ангажира се политикът, като отрече бъдещата формация да е на етнически признак. Движението му ще работи в тези региони, където има възможност да представлява хората по места.

"Това ще е алтернатива хората да излъчат свои представители чрез други, бих казал дясноориентирани политически формации, към която общност, мисля, и електоратът на ДПС принадлежи", обясни някогашният земеделски министър.

По думите му следващата седмица ще се вземе решението за създаването на движението и за лидера. Дикме не коментира кой ще го оглави, нито своята роля.

„Досега съм отказвал всякакви покани да участвам във формации, но при всички случаи ще подкрепя това гражданско сдружение“, ангажира се политикът. Той увери, че със сигурност ще се търси коалиция, като за момента се водят разговори с политически формации, които се очаква да бъдат в следващото управление на страната според социологическите прогнози.

„Но нека не избързваме, както каза Доган - в много кратко време предстоят много интересни събития“, цитира Дикме някогашния си лидер, но заедно с това го разкритикува, че „хората му изградили и поднесли на тепсия партията, а той си седи в сараите“.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (3)

Хе, хе "Дясното" явно съвсем е испосталяло, та и Дикме се строи да му удари едно рамо... На мен ми беше дастатъчен старта на "новата формация" при щатния офицер на ДС Красимир Гергов.

"Мехмед Дикме: Доган и Пеевски решават, Борисов изпълнява."

Това дали ви прилича на остров в Гърция или къща в Барселона???
:)
15.12.2020 10:27 / Отговор
коментар Преди години "'дясното"' сдс97г се оказа по-червено от червените!То хубаво, че ще е срещу дпс ама да не се окаже нещо заедно с радан и приятеля му х.иванов, манолова, "'боеца"' гошо, черепа, нинова и така нататък!
15.12.2020 12:37
ГолЕмото его Поредният новозаписал се член на ОФ !
15.12.2020 10:55 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати