Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Менда Стоянова: Политическата карта на България е синя, с надпис ГЕРБ

Политика

Менда Стоянова: Политическата карта на България е синя, с надпис ГЕРБ

Менда Стоянова: Политическата карта на България е синя, с надпис ГЕРБ - Tribune.bg
Снимка:

Промените, които предстоят в структурите на ГЕРБ, са в положителна насока, каза Менда Стоянова

Политическата карта на България е синя, с надпис ГЕРБ, като е нормално да има различни политически партии в управлението на населените места. Това коментира пред БНТ Менда Стоянова, член на Изпълнителния комисия на партията.

„Хората, дали вота си за ГЕРБ, са предимно в градовете, в които има най-голямо население и силна икономика“, каза още Стоянова.

Тя коментира и протестния вот. „ Гласуваш, защото мразиш, не можеш да стъпиш на факти и да прецениш кандидата, за който гласуваш от омраза. За мен това не е нормално политическо поведение. Голяма част от младите хора, най-вече десни избиратели, дадоха своя глас за госпожа Манолова. Според мен омразата не е правилният водач“, каза Стоянова.

При изграждането на приоритетите има допуснати грешки, които са причина за омразата към ГЕРБ, заяви още Стоянова, въпреки че кампанията на ГЕРБ е толерантна в София, за разлика от останалите градове в страната.

„ София за първи път от години е на балотаж, но мисля, че разумният вот надделя“, каза тя.

По думите ѝ общинските съвети са с преобладаващо мнозинство от ГЕРБ, но това няма да попречи на добрата комуникация в управлението. „Винаги трябва да се търси подкрепа от всички участващи в общинския съвет, така че винаги да се постигне баланс“, коментира Стоянова.

Промените, които предстоят в структурите на ГЕРБ, по думите ѝ, са в положителна насока. Така ще има възможност да се предаде опитът на по-младите членове на партията.

Резултати на местните изборите няма как да се постигнат на места, където има противоречие в политическите структури на ГЕРБ, заяви Стоянова по повод загубите на партията в някои областни градове в страната. Там където политическите партии са работили заедно и без противоречия има резултат от местния вот, коментира още тя. Не трябва да се чака да се провеждат избори, за да се направи оценка на допуснатите грешки в управлението и сега е моментът да се направят промени.

Стоянова коментира и Бюджет 2020, като каза, че предвижда добър ръст в икономическото състояние на страната. Ключово в бюджета е нулево бюджетно салдо, така че да се изпълни фискалната цел, като това ще е планът за следващите 3 години. Намаляването на държавния дълг и спадът в безработицата също ще са приоритет за предстоящата година.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати