Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Менда Стоянова: Ще реагираме на президентското вето по традиционния начин

Политика

Менда Стоянова: Ще реагираме на президентското вето по традиционния начин

Менда Стоянова: Ще реагираме на президентското вето по традиционния начин - Tribune.bg
Снимка:

ГЕРБ не вижда основание за отстъпки

От ГЕРБ определят 17-то вето на президента относно финансирането на политическите партии като очаквано.

„Очаквано вето. Общо взето президентът налага доста често вето на различни закони. Ние ще реагираме по традиционния начин, по който сме реагирали и досега“, коментира в кулоарите на парламента председателката на бюджетната комисия Менда Стоянова. Тя не вижда основания за отстъпки и се надява в зала депутатите да преодолеят поредното вето на държавния глава.

„Аз лично смятам, че по начина, по който сме регламентирали възможността партиите да бъдат финансирани от физически и юридически лица, това би увеличило прозрачността спрямо това, което в момента се случва, тъй като обществено известно е, че има финансиране, но то не е официално и е под масата. А когато това финансиране стане официално, ще може всеки един да види този, който финансира определена партия, възползва ли се преди или след това от нейните услуги в различни посоки, има ли лобизъм“, категорична е депутатката от ГЕРБ.

От НФСБ и ДПС също декларираха, че ще отхвърлят ветото на президента Румен Радев, докато от ВМРО и БСП обявиха, че ще го подкрепят.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети