Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Менда Стоянова: Ако няма таван на обезщетения, „Гражданска отговорност” ще скочи

Политика

Менда Стоянова: Ако няма таван на обезщетения, „Гражданска отговорност” ще скочи

Снимка:

Предложението предпазва хората от увеличение на цената, обясни председателят на Комисията по бюджет и финанси в парламента

„Ако изтегля предложението си, цената на „Гражданска отговорност” ще се увеличи.“ Това заяви Менда Стоянова, председател на Комисията по бюджет и финанси в парламента пред NOVA телевизия. Тя коментира предложението за таван на обезщетенията при ПТП или злополука на пътя.

„За миналата година застрахователите са платили над 280 млн. лв. за болки и страдания. Досега кръгът на лицата, които получаваха обезщетения, беше сведен до майки, родители и деца на загинали. С решение на ВКС този кръг се разширява до всички възможни роднини, включително и нероднини, които докажат определена емоционална връзка. При всички случаи застраховката при различни сценарии може да стане двойно и тройно по-голяма”, обясни Стоянова. И допълни, че предложението всъщност брани всички хора, които са на улицата от по-високата цена на застраховката „Гражданска отговорност”.

Стоянова е на мнение, че задължително трябва да има таван на обезщетения за онзи кръг лица, който досега не е бил включен, ако не искаме цената на застраховката да скочи драстично.

„Трябва да се търси решение в рамките на това предложение. В никакъв случай институциите не трябва да имат разнопосочно виждане в тази посока”, заяви Стоянова.

Тя допълни, че ще поиска среща с президента Румен Радев и финансовия министър Владислав Горанов. „Искам Румен Радев да разбере как точно стоят нещата и да изрази информирана позиция. Ще се постарая да му обясним проблема със застраховките и се надявам да застане на наша страна”, уточни Стоянова. И отново подчерта, че е важно всички да разберат предложението й. „Защото в момента се счита, че „Гражданска отговорност” ще се повиши заради предложението на Менда Стоянова, а е точно обратното. Предложението ми би помогнало за това тя да не расте”, допълни тя.  

 


Коментари (3)

Гражданин Напълно съм съгласен, но да питам: Защо се разшири кръгът от близки, познати и непознати, с право на обезщетение? По тази логика да се обезщетяват и съседите, все пак са познавали пострадалия.
13.11.2018 10:55 / Отговор
riri7 Много умно и разумно решение! Напълно съм съгласна и подкрепям!
13.11.2018 20:37 / Отговор
roki „За миналата година застрахователите са платили над 280 млн. лв. за болки и страдания. Досега кръгът на лицата, които получаваха обезщетения, беше сведен до майки, родители и деца на загинали. С решение на ВКС този кръг се разширява до всички възможни роднини, включително и нероднини, които докажат определена емоционална връзка. При всички случаи застраховката при различни сценарии може да стане двойно и тройно по-голяма”, обясни Стоянова. И допълни, че предложението всъщност брани всички хора, които са на улицата от по-високата цена на застраховката „Гражданска отговорност”. - какво по-хубаво от това. Едно голямо благодаря на Менда Стоянова
13.11.2018 20:39 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

Благовещение е!

Благовещение е!

Архангел Гавраил донася благата вест на Дева Мария, че ще роди Спасителя

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив