Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Менда Стоянова: Ако няма таван на обезщетения, „Гражданска отговорност” ще скочи

Политика

Менда Стоянова: Ако няма таван на обезщетения, „Гражданска отговорност” ще скочи

Менда Стоянова: Ако няма таван на обезщетения, Гражданска отговорност ще скочи - Tribune.bg
Снимка:

Предложението предпазва хората от увеличение на цената, обясни председателят на Комисията по бюджет и финанси в парламента

„Ако изтегля предложението си, цената на „Гражданска отговорност” ще се увеличи.“ Това заяви Менда Стоянова, председател на Комисията по бюджет и финанси в парламента пред NOVA телевизия. Тя коментира предложението за таван на обезщетенията при ПТП или злополука на пътя.

„За миналата година застрахователите са платили над 280 млн. лв. за болки и страдания. Досега кръгът на лицата, които получаваха обезщетения, беше сведен до майки, родители и деца на загинали. С решение на ВКС този кръг се разширява до всички възможни роднини, включително и нероднини, които докажат определена емоционална връзка. При всички случаи застраховката при различни сценарии може да стане двойно и тройно по-голяма”, обясни Стоянова. И допълни, че предложението всъщност брани всички хора, които са на улицата от по-високата цена на застраховката „Гражданска отговорност”.

Стоянова е на мнение, че задължително трябва да има таван на обезщетения за онзи кръг лица, който досега не е бил включен, ако не искаме цената на застраховката да скочи драстично.

„Трябва да се търси решение в рамките на това предложение. В никакъв случай институциите не трябва да имат разнопосочно виждане в тази посока”, заяви Стоянова.

Тя допълни, че ще поиска среща с президента Румен Радев и финансовия министър Владислав Горанов. „Искам Румен Радев да разбере как точно стоят нещата и да изрази информирана позиция. Ще се постарая да му обясним проблема със застраховките и се надявам да застане на наша страна”, уточни Стоянова. И отново подчерта, че е важно всички да разберат предложението й. „Защото в момента се счита, че „Гражданска отговорност” ще се повиши заради предложението на Менда Стоянова, а е точно обратното. Предложението ми би помогнало за това тя да не расте”, допълни тя.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (3)

Гражданин Напълно съм съгласен, но да питам: Защо се разшири кръгът от близки, познати и непознати, с право на обезщетение? По тази логика да се обезщетяват и съседите, все пак са познавали пострадалия.
13.11.2018 10:55 / Отговор
riri7 Много умно и разумно решение! Напълно съм съгласна и подкрепям!
13.11.2018 20:37 / Отговор
roki „За миналата година застрахователите са платили над 280 млн. лв. за болки и страдания. Досега кръгът на лицата, които получаваха обезщетения, беше сведен до майки, родители и деца на загинали. С решение на ВКС този кръг се разширява до всички възможни роднини, включително и нероднини, които докажат определена емоционална връзка. При всички случаи застраховката при различни сценарии може да стане двойно и тройно по-голяма”, обясни Стоянова. И допълни, че предложението всъщност брани всички хора, които са на улицата от по-високата цена на застраховката „Гражданска отговорност”. - какво по-хубаво от това. Едно голямо благодаря на Менда Стоянова
13.11.2018 20:39 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати