Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Менков: Производството за задържането на Борисов е образувано по разпечатка от медиите (ВИДЕО)

Политика

Менков: Производството за задържането на Борисов е образувано по разпечатка от медиите (ВИДЕО)

Менков: Производството за задържането на Борисов е образувано по разпечатка от медиите (ВИДЕО) - Tribune.bg
Снимка:

По думите на адвоката на Бойко Борисов не става въпрос за преписки по евросредства

При условията на неотложност е образувано по сигнал на сдружение „БОЕЦ“, по което идвахме няколко пъти. Сигнала е на база на разпечатка от медиите,  един милион нелепи неща. Това коментира пред сградата на ГДНП адвокатът на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

„По същата преписка е образувана преписката, която обаче не е депозирана и не е докладвана на прокуратурата. Първото действие по разследването е разпит на премиера Кирил Петков в качеството му на свидетел, това е първото действие преди обиска в дома на Борисов“, допълни Менков.

„Преписката е на база на разпечатки от медии, правени са проверки. Няма повдигнато обвинение, защото няма такова от страна на прокуратурата. Задържането е по закона на МВР за изнудване, без да е упоменато кое лице е било изнудвано.“, обясни адвокатът.

„Г-н Владислав Горанов също е задържан и се очаква г-жа Севдалина Арнаудова да бъде задържана. Няма разрешение от съда за обиските като го правят на база на неотложност. Европрокуратурата не участва по никакъв начин в това разследването.“, допълни той.

„Не става въпрос за никакви евросредства. Вътре не тече нищо, няма разпити и нищо. Полицаите вътре се държат много добре, натиска го търсете някъде другаде.“, заяви Менков.

„Г-н Борисов ще си прекара нощта в мястото за задържане и утре очакваме да решат от МВР какво ще правят, защото са длъжни да уведомят прокуратурата, възможно е и да премине в качеството му на свидетел. Не можем да говорим за никаква неотложност, а това което се случва днес идва по разпореждане от кабинета на Кирил Петков.“, категоричен е адвокатът.

Адвокат Менков заяви, че Кирил Петков днес е бил разритван в качеството му на свидетел и веднага след това започват обиските и арестите. Не са предали и на адвоката никакви материали по делото, но към момента няма никакви данни за престъпление от страна Борисов.

Пиарът на ГЕРБ Никола Николов уточни, че Менда Стоянова не е арестувана и се намира в дома си.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати