Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Методи Андреев: Възмутен съм, втрещен съм, че Първо главно поема властта във Външно

Политика

Методи Андреев: Възмутен съм, втрещен съм, че Първо главно поема властта във Външно

Методи Андреев: Възмутен съм, втрещен съм, че Първо главно поема властта във Външно - Tribune.bg
Снимка:

„Ако Радев обладае изпълнителната власт, няма да е добре за никого, вярвам че осъзнават този риск“, коментира пред Faktor.bg първият шеф на Комисията по досиетата Методи Андреев.

„Ако трябва да отговоря шеговито Първо главно заменя Втора главно, предишните бяха от там. Но случващото се е огромен гаф за това управление, но това се е случвало и през целия преход. Абсурдно е едно управление, което е изкарало пред скоби продължаване на промяната и битката с корупцията, да работи с компрометирани кадри. Така нито промяната ще продължи, нито битката с корупцията ще приключи. Държа да припомня, че корупцията и базата на българската мафия са внедрени в държавата именно от кадрите на бившата ДС по съветски и руски модел“, категоричен е той.

За Андреев, да заявяваш днес, че искаш да ликвидираш корупцията като обществена опасност и да назначаваш на важни постове във Външно министерство кадри на ДС е нос сенс.

По думите му във Военното разузнаване и ПГУ работиха срещу Западните демокрации. „Абсурдно е хора, които заемат постове главен секретар на министерство, шеф на кабинета на министъра и негови съветници да формират политиката на европейска България към партньорите ни, това е перверзия“, заяви Андреев.

Той не вярва, че младата министърка сама си е избрала съветниците.

„Абсурд, освен, ако не е герантофилка. Как може да назначиш хора, които са 30 - 40 години по възрастни от тебе самия. Външната министърка или е глупачка, или е зависима, или просто саботира самото правителство като настройва хиляди граждани срещу незапочналото още управление на „Продължаваме промяната“, казва той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати