Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Методи Лалов иска електронни вътрешни избори в „Демократична България“

Политика

Методи Лалов иска електронни вътрешни избори в „Демократична България“

Методи Лалов иска електронни вътрешни избори в Демократична България - Tribune.bg
Снимка:

След като се кандидатира във Фейсбук за депутат, вече има и номинации

Общинският съветник от „Демократична България“ Методи Лалов настоя за електронни вътрешни избори, които да определят подредбата в депутатските листи на партията. Според него тази липса „лишава демократичната общност от възможно най-демократичния начин на определяне на политическите представители на гражданите“, пише Лалов в профила си във Фейсбук.

Той обаче не посочва причина, поради която не могат да се проведат вътрешни избори. Подчертава, че за промяна в държавата, първо „трябва да има смелост да променим себе си и да се прилагат демократичните практики първо в собствените си организации“.

Лалов, който обяви чрез Фейсбук профила си през май, че ще се кандидатира за депутат, вече има и номинации. Той отново подчерта, че иска да отиде в Парламента, за да работи реално за съдебна реформа и цялостна обществено-политическа промяна.

Ето какво гласи неговата публикация:

„Преди време обявих, че ще се кандидатирам за депутат. Номинацията ми вече е факт. Благодаря сърдечно на хората, които ми гласуваха доверие и застанаха с имената си зад мен!

Защо го правя, след като съм общински съветник от “Демократична България” в СОС? Защото в Парламента мога да работя реално за съдебна реформа, без която няма да настъпи така необходимата цялостна обществено-политическа промяна. В СОС се чувствам полезен и несъмнено има още много какво да направя там, заедно с колегите си от групата на ДБ. Моята близост до съдебната система, в която работих 16 години, знанията и погледът ми върху процесите там, обаче ми дават основание да мисля, че ще бъда по-ефективен в Народното събрание. Разбира се, това е личната ми преценка.

За съжаление депутатските листи на „Демократична България“ няма да бъдат определени след електронни вътрешни избори, а това лишава демократичната общност от възможно най-демократичния начин на определяне на политическите представители на гражданите. За причините и за отговорните лица обаче ще трябва да проведем отделен разговор, което вярвам скоро ще се случи.

За да променим държавата трябва да имаме смелост да променим първо себе си. И да прилагаме демократичните практики първо в собствените си организации. Вярвам, че можем да го направим.“


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети