Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Методиев напуснал Радев след множество различия, конкретен повод – тържество на Нинова

Политика

Методиев напуснал Радев след множество различия, конкретен повод – тържество на Нинова

Методиев напуснал Радев след множество различия, конкретен повод – тържество на Нинова - Tribune.bg
Снимка:

„Конкретният повод за оставката ми е празненство в Боровец по случай преизбирането на Корнелия Нинова за лидер на БСП“. Това каза пред БТВ бившият вече началник на кабинета на президента Румен Радев.

На 21 септември Методиев написа в профила си във „Фейсбук“, че напуска президентството заради „разминаване в оценките, методите и целите на политиката“. Малко по-късно от прессекретариата на Румен Радев изпратиха съобщение до медиите, че държавният глава е освободил началника на кабинета си.

Методиев разказа, че по-рано същия ден Радев го е извикал в кабинета си и е казал „не може да продължаваме повече така“ по повод празненството на Нинова, на което Методиев е присъствал.

Относно снимката, на която президентът е на една маса в хотел в Правец с Георги Гергов от БСП – един от враговете на Нинова в партията, бившият началник на кабинета на Радев каза: „Всеки сам решава с кого и къде да ходи и какви позиции да заема… Ако трябва да го изразя с метафора – между Правец и Боровец аз категорично съм избрал Боровец“.

Калоян Методиев уточни, че е имал и доста различия с президента – промените в Конституцията, които държавният глава искал да прави без партиите, кадровата политика – Методиев искал повече млади хора в екипа, липсата на достатъчно пиар.

Той даде за пример и днешното обръщение на президента, с което обяви, че налага частично вето на промените в Изборния кодекс. „Не може да правиш обръщения постоянно и за всичко. Обръщението на президента трябва да е рядкост, да отеква и да има резултат“, смята бившият началника на кабинета на държавния глава.

Методиев обяви, че подкрепя протеста с искане оставката на правителството и на главния прокурор, но смята, че той вече не е съвсем автентичен.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (4)

ПОСТАНОВКА НА РУСНАКА РЕШЕТНИКОВ! РУСИЯ ИСКА ЦЯЛАТА ВЛАСТ В БЪЛГАРИЯ.
РУМЕН РАДЕВ ИСКА ДА ИЗГЛЕЖДА ЧЕ НЕ Е БСП И ТАКА ДА ПОЛУЧИ ГЛАСОВЕ ОТ ДЕСНИ ИЗБИРАТЕЛИ ИПАК ДА СТАНЕ ПРЕЗИДЕНТ ДОГОДИНА-И ПОСЛЕ С БСП/ДБ/ ДА ИЗВАДИ БЪЛГАРИЯ От НАТО.
28.09.2020 21:10 / Отговор
Ох много тъпи тези. Просто този не става за шеф на кабинета, неуравновесен, лигльо.
29.09.2020 00:03
Корнелия Радев трябва да получи гласове от дясно!!На Нинова не й е работа да се заиграва с седесарчето Методиев.Но сърце не трае.Тя е от същото котило и не случайно Иван Костов й се доверява да приватизира....Малко му е на Методиев освобождаването.Да си нелоялен е отвратително.Марш при Нинова депутат и честито.Вие сте си лика прелика-селски пръчки.Отвратително лъжовни хора.
29.09.2020 06:38 / Отговор
Селска се пръчка е коментиращуят. А пък Ризова е една проста журналистка, ама не може да извежда клюката, кой къде бил седнал, къде ходил. Правец или Боровец. Това е върха на простащината. Напуснал е, защото не е бил съгласен с реда на конституционните реформи. Разбира се първо трябва да се питат професионалистите, въпреки че и те са на различни позиции за съдебната власт, да се мине през всички обществени организации, и както каза Президента, той ще внесе в едно ново легитимно Народно събрание промените.
30.09.2020 12:28

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети