Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Председателят на Международния демократичен съюз пожела успех на ГЕРБ

Политика

Председателят на Международния демократичен съюз пожела успех на ГЕРБ

Председателят на Международния демократичен съюз пожела успех на ГЕРБ - Tribune.bg

Стивън Харпър предупреди за прозрачността на изборите у нас

Председателят на Международния демократичен съюз Стивън Харпър с предупреждение за прозрачността на изборите у нас. Това заявява той във видеообръщение. По думите му вотът на 11 юли ще бъдат едни от най-ключовите в българската история.

„Обръщам се към председателя Борисов и всички мои приятели в ГЕРБ. Като председател на Международния демократичен съюз изпращам сърдечни поздрави и Ви желая успех за предстоящите парламентарни избори в България.За първи път от падането на комунистическия режим насам има сериозни опасения, че изборите може да не отговорят на най-високите стандарти за справедливост и прозрачност. Възлагането на дигиталната система за гласуване на частна компания, е в очевидно противоречие с насоките на Съвета на Европа, а българската Централна избирателна комисия не е успяла да представи гаранция, че машините за гласуване ще бъдат ефективно проверени с цел предотвратяване на възможна намеса в процеса на гласуване“, предупреждава Харпър.

Поради тази причина той призовава тези избори да бъдат наблюдавани и одитирани с най-висока степен на чувствителност и прозрачност.

„Приятели, откакто Вашата партия се присъедини към мрежата на Международния демократичен съюз, винаги сме разчитали на ГЕРБ като силен защитник на свободата и демокрацията. Напълно наясно сме с политическите предизвикателства, пред които вие днес сте изправени в България. От изключителна важност е да останете силни и да защитавате нашите основни ценности на свобода, демокрация и върховенство на закона. Международният демократичен съюз твърдо стои с Вас, като партията, която предлага на хората в България солиден опит за стабилизиране на икономиката и борба с корупцията. Още веднъж Ви желаем успех в заключителния ден на кампанията за усилията Ви да осигурите по-добро бъдеще за България“, категоричен е Стивън Харпър.

В обръщението си най-дълго управлявалият министър-председател на Канада посочва, че Международния демократичен съюз е водеща световна организация на консервативните християндемократически и дясно-центристките политически партии. „Нашият съюз бе създаден, за да обединява десните партии по света и да подкрепя споделените ценности за свобода и демокрация. За нас е чест, че партия ГЕРБ е част от нашия съюз“, заявява още той. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети ГЕРБ, подкрепа,
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети