Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Михаил Кръстев: Мандатът на Румен Радев е пълен провал

Политика

Михаил Кръстев: Мандатът на Румен Радев е пълен провал

Михаил Кръстев: Мандатът на Румен Радев е пълен провал - Tribune.bg
Снимка:

„Мандатът на г-н Радев е пълен провал. Той не успя да бъде обединител на нацията и посредник в диалога между различните политически сили.“ Това зави пред БНР анализаторът Михаил Кръстев. Той добави, че ако дългосрочната цел на президента е била да остане в политиката и да остави следа, мандатът му може да се определи като успешен, тъй като държавният глава е успял да бъде в центъра на събитията.

„И продължава да бъде в този център и в настоящата кампания за парламентарни избори, където президентът не би трябвало да има чак толкова силна роля. Очевидно Радев има политически амбиции, далеч надхвърлящи тези на държавен глава и на втори мандат. Предстои да видим дали дългоочакваният му политически проект ще бъде осъществен“, добави Кръстев.

Според Слави Василев симбиозата между БСП и Радев е успешна и заяви, че би се изненадал, ако се яви като кандидат за втори мандат с подкрепата на друга партия: „Няма конфигурация, при която БСП да не подкрепи Румен Радев, защото анализите сочат, че той е харесван президент. Очевидното е, че БСП без Радев е по-слаба“.

Президентът Румен Радев изпълни своя мандат успешно. Той защитаваше промяната, която беше основен мотив на неговата кампания, смята Василев.

Хипотезата, че Радев ще се яви на изборите за президент без подкрепата на БСП, е абсолютно невъзможна от гледна точка на неговото избиране, заяви Кръстев.

„Тясно му е президентството на г-н Радев“, коментира Кръстев.

Слави Василев подчерта, че проектът на президента за промяна в Конституцията стои в шкафчето му и това не значи, че той няма един ден да види бял свят.

В предаването "Политически НЕкоректно" анализаторите коментираха предстоящите парламентарни избори и бяха категорични, че Бойко Борисов не би се оттеглил.

Василев и Кръстев изразиха очакване лидерът на ГЕРБ отново да бъде водач на партийна листа.  


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (5)

ами ПРОВАЛ си е МЕКО КАЗАНО ! А иначе си е чиста ПРОПУТИНСКА ДИКТАТУРА над несъгласните ! Трябва за се МЕТЕ из основи !
24.01.2021 17:06 / Отговор
bullsheet Да, метенето започва на 4 април
24.01.2021 17:22
шита на була До хигиенистки в парламента ще се доберете,да!
24.01.2021 17:33
На тате политолога! Всеки ден,във всички възможни медии,докато успеят,поне малко да лъснат фалшивия имидж,създаден му от собствениците на голф игрището с малките топки!
24.01.2021 17:35 / Отговор
Провал е за самият него, за държавата е катастрофа. Нямам обяснение кои го подкрепят и защо, но тези които не го подкрепяме направо го ненавиждаме. Да предизвикваш такива чувства у народа, на който си президент не е добра акредитация. И това не е изкуствената омраза насаждана и внушавана чрез хибридни методи и тролове към Борисов, а базирана на трезва оценка относно антибългарското му, опасно за държавата поведение.
24.01.2021 17:49 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети