Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Михаил Миков: Не разбрах кои точно са червените линии пред БСП

Политика

Михаил Миков: Не разбрах кои точно са червените линии пред БСП

Михаил Миков: Не разбрах кои точно са червените линии пред БСП - Tribune.bg
Снимка:

„Не разбрах кои са точно червените линии пред БСП, заради които тя няма да влезе в управление", коментира пред БНР бившият председател на Народното събрание и дългогодишен парламентарист от БСП Михаил Миков. По думите му от ляво по-скоро е звучал рефренът „правителство на всяка цена“. Участието във властта на всяка цена при доминиращи десни партии според Миков е много трудно и „с голямо напъване“ трябва да се намери компромис.

„Големият проблем оттук-насетне пред България е размиването на политическия профил, който води до крайна фрагментация“, категоричен е Миков. Според политика в 46-ия парламент е имало „висок тон“ и „език, който показва като че ли обществен упадък“, а в същото време най-висшият законодателен орган е бил „ялов откъм законодателство“.

„Само актуализацията на бюджета трудно може да убеди обикновения български гражданин, че Народното събрание решава въпроси, които са важни за него“, смята Миков.

Запитан докога лява България ще избира десни по симпатии, Миков посочи, че точките, спечелени от БСП през април, са намалели през юли. Относно евентуален нов политически проект на служебните министри той заяви, че БСП не бива да се притеснява от подобен проект, а как изглежда днес, за да бъде припозната като алтернатива на дясното неолиберално управление.

„Ако се появи, обаче, такъв проект и той се ползва с подкрепата на президента, БСП ще бъде в изключително сложна ситуация. В един по-дългосрочен план БСП може да измие лицето си и да върне доверието, да отиде при хората“, смята Михаил Миков.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

attropo ЗАКРИВАЙ!
13.09.2021 14:41 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати