Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Михаил Миков: Отсъстващите имена от Националния съвет пречеха на „одесняването“ на БСП

Политика

Михаил Миков: Отсъстващите имена от Националния съвет пречеха на „одесняването“ на БСП

Снимка:

Отстраняването от ръководството на Сергей Станишев било ясен знак за курса на БСП

Тези, които отсъстват от Националния съвет, пречеха на „одесняването“ на БСП, коментира за БТВ пълната промяна в Столетницата бившият председател на социалистите Михаил Миков. Като резултат от провелия се инфарктен 50-ти конгрес на партията през миналия уикенд, от ръководството на левицата отпаднаха знакови лица.

Михаил Миков си направи самоотвод. ТТой определи случващото се като процес на „одесняване“ на Българската социалистическа партия, видя и мълчалива подкрепа към ГЕРБ по време на частичните избори в събота в 24 населени места.

„От тези 24 частични избора – в две общини БСП не издигна кандидат - Стрелча и Септември, общини, в които БСП в годините още от времето на съпротивата има трайно присъствие. В едната община не подкрепиха кандидата на АБВ, чийто председател беше гост на конгреса, подкрепиха кандидата на ГЕРБ, а в другата община имаше един кандидат, съпругата на въпросния кандидат на ГЕРБ, който е отстранен заради конфликт на интереси. БСП не издигна кандидат като мълчаливо подкрепя кандидата на ГЕРБ“, посочи Миков. По думите му с това основни принципи на социалистическата партия от последните 30 години са нарушени.

"БСП членува в Партията на европейските социалисти, отстраняването на Станишев е ясен знак за курса на БСП, знаете, че в ръководството видни представители са симпатизанти на Орбан. Визирам не само Нинова, която е заявявала своята позиция, визирам и Румен Овчаров. Когато се говори за промяна виждаме, че той заема все по-високи и по-високи, и важни отговорности", подчерта Михаил Миков. Той не смята, че БСП ще напусне ПЕС, но всичките й действия говорели за това, че усилията са насочени към самата власт като такава, но не се отстояват никакви принципи на левицата.  


Коментари (2)

кесо Миков малко е объркал терминологията. Става дума не за "одесняване" на БКП/БСП, а за окончателно побесняване!
29.09.2020 11:53 / Отговор
Миков Одесняването го започна Станишев, като въведе плоския данък в България. Вие сте червените барони, които много искате коалиция с ГЕРБ, тъй като те са си БКП-ДС и милиционери. Още има да се чисти. И това, че членовете на партията не го избира, Ами да си даде оставката от ПЕС, Станишев?
29.09.2020 12:04 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още