Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Михаил Стойнов – кой е зам.-министърът, заснет как краде кода на машините?

Политика

Михаил Стойнов – кой е зам.-министърът, заснет как краде кода на машините?

Михаил Стойнов – кой е зам.-министърът, заснет как краде кода на машините? - Tribune.bg
Снимка:

Според официалната биография на зам.-министър Михаил Стойнов, той е виртуозен софтуерен инженер. Представяме официалната му биография, която е широко достъпна в интернет без редакционен коментар.

Притежава дългогодишен управленски опит в сферата на имплементацията на софтуер и информационна сигурност. Изпълнявал е проекти за третата по пазарна капитализация компания в света - Saudi Aramco, както и за Boeing, и за американските ВВС.

Съорганизатор на една от най-големите java конференции на Балканите и е представител (chapter leader) за България на една от най-големите световни асоциации за публични стандарти в сигурността (OWASP).

Завършил е „Информатика“ в СУ „Св. Климент Охридски“, като от няколко години е хоноруван преподавател във Факултета по математика и информатика. Досега е водил част от лекциите на „Съвременни Java технологии“, „Програмиране за .NET Framework“, „Разработка на Java уеб приложения“, „Шаблони за дизайн“ и „Качествен програмен код“. Водил е софтуерни курсове в Нов Български Университет и в ТУ София. Михаил е участвал като съавтор в 6 книги, някои от които са: „Програмиране за .NET Framework”, „Въведение в програмирането с Java“, „Въведение в програмирането със C#“. Той е водил множество лекции свързани с Java и .NET Framework на различни конференции и семинари. Участвал е като лектор в академичните дни на Майкрософт. Неговото резюме включва проекти в компании като Сауди Арамко, Боинг, Хюлет Пакард, Сименс и Военно въздушни сили - САЩ, чужди банки и държавни институции на 4 континента. Михаил има над 10 години опит във воденето на курсове, лекции, обучения, семинари в местни и чужди компании и повечето от големите университети у нас. Бил е лектор на курсове по Java, Java EE, SOA, Spring в Националната академия по разработка на софтуер (НАРС).

Михаил е натрупал сериозен опит както за софтуерното изкуство, така и за качественото писане на софтуер чрез участието си в големи софтуерни проекти. Неговите интереси обхващат изграждането на софтуерни архитектури и дизайн, B2B интегриране на разнородни информационни системи, оптимизация на бизнес процеси и софтуерни системи основно върху платформите Java и .NET. Михаил е участвал в десетки проекти и има значителен опит с уеб приложения и уеб услуги, разпределени системи, релационни бази от данни и ORM инструменти, и управлението на проекти и екипи за разработка на софтуер.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети