Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Михал Камбарев: Побоят в Охрид е проблем на македонците

Политика

Михал Камбарев: Побоят в Охрид е проблем на македонците

Михал Камбарев: Побоят в Охрид е проблем на македонците - Tribune.bg
Снимка:

В „Продължаваме промяната“ няма чувство на вина по отношение на развитието на отношенията с РС Македония и последния ужасен инцидент с бито момче, определящо се като българин. Това подчерта пред БНТ Михал Камбарев от ПП.

„Всъщност смятам, че ние дадохме едни лостове, с които в момента можем да противодействаме. Това, което се случи там, не беше приятно и това е много меко казано. Но благодарение на външната ни политика и това, че дадохме т.нар. „зелена светлина“ под различни условия, всъщност направи така, че в момента те трябва да се обясняват пред ЕС, а не пред България“, счита той.

Според политика от „промяната“ сега македонците трябва да покажат на Брюксел готовността си.

„Това (побоят в Охрид) е техен проблем. И той е отчасти наш, защото ние трябва да си защитим нашите интереси, но те по този начин няма как да продължат напред. Докато те не се осъзнаят, защото ние направихме този лост, те няма накъде да продължат. Докато сами не осъзнаят, че трябва да имаме едни добросъседски отношения и това, което се случи, да не се повтаря никога… Трябва сами да го осъзнаят, иначе не могат да продължат“, обобщи Камбарев.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати