Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Михов и Цветкова: Тези, които говорят за българско малцинство в РСМ, правят историческо предателство

Политика

Михов и Цветкова: Тези, които говорят за българско малцинство в РСМ, правят историческо предателство

Михов и Цветкова: Тези, които говорят за българско малцинство в РСМ, правят историческо предателство - Tribune.bg
Снимка:

Никакви отстъпки за РСМ. Защита на българското семейство

ПЛАТЕНА ПУБЛИКАЦИЯ  

„Кандидатът за президент Лозан Панов е решил да посети Скопие. Добре е, че е решил да се разшета из Вардарска Македония, да хапне айвар, бюрек, пастърмалия. Докато неговата вицепрезидентка г-жа Моасе във Вашата телевизия изненада всички българи, заявявайки, че Гоце Делчев е действал на територията на турската империя и турците могат да си го поискат и затова той бил на всички“. С тези думи кандидатът за президент, издигнат от ВМРО, доц. д-р Милен Михов започна разговора в ефира на БНТ.

В студиото на „Денят започва“ освен него гост бе и кандидатът на ВМРО за вицепрезидент Мария Цветкова.

Милен Михов продължи да изразява възмущението си от казаното от кандидата на ДБ за вицепрезидент. 

„Тя нарече дребнотемие въпроса за кражбата на историята. Аз призовавам всички български граждани нека добре да чуят тези кандидати, които са готови да нарушат декларацията на НС от 2019 г. и са готови да продадат българските интереси в Македония и са готови да жертват десетилетни усилия. Такива политици са готови да изпълнят задачите, поставени от своите задокеански господари, като така ще се наредят в черните страници от българската история, редом с Георги Димитров“, подчерта той.

„Ако отстъпим от българската позиция за Македония след 20 години ние ще продължим да говори за същите проблеми. Днес се решава проблемът за българщината в Македония, за съдбата на Пиринска Македония. Тези, които говорят за българско малцинство в РСМ, правят историческо предателство. Не може да се говори за малцинство, защото българските организации от Македония бяха тук и ясно казаха – в Конституцията на РСМ българите трябва да бъдат дефинирани като държавотворен народ“, категоричен е Михов.

Затова според него е много важно ВМРО да бъде в следващото Народно събрание, както и хората да гласуват за кандидатпрезидентската двойка на ВМРО, защото Организацията е гарант, че няма да се жертват националните интереси. Проблемът е за съдбата на Пиринска Македония, подчерта той.

От своя страна Мария Цветкова очерта друг приоритет на ВМРО в кампания – защита на българското семейство. Тя разкри, че при разговорите си с избирателите е станало ясно, че хората не са информирани за извоюваното от ВМРО семейно подоходно облагане за 2021 година, според което работещите семейства получават данъчни облекчения в размер на 450 лв. за едно дете, 900 лв. – за две и 1350 лв. – за три деца.

По този начин се изчиства несправедливостта детски надбавки да получават само маргинализираните общности и несоциализираните групи. Кандидатът за вицепрезидент на ВМРО Мария Цветкова е категорична, че партията ще продължи да работи в тази посока за справяне с демографската криза. Това ще стане с насърчаване на отговорното родителство и образованата раждаемост.

„Въпреки че тези стъпки се предприемат от законотворците, президентската институция е тази, която трябва да задава дневния ред на обществото. Това е конституционна и обществена длъжност на държавния глава“, допълни Милен Михов.

Той продължи: „Нашата задача е да се превърне в законодателна норма това облекчение за работещите родители, а не да е само за тази година. И да бъде обвързано с МРЗ така, че при повишаване на минималната работна заплата всяко българско дете на работещи родители в края на годината да получава една МРЗ“.

ВМРОВМРО

 КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети
Кой е вашият кандидат за кмет на София?
Покажи резултати Скрий резултати