Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Мика Зайкова: Парламентът не е „цирк“, защото в цирка хората се трудят

Политика

Мика Зайкова: Парламентът не е „цирк“, защото в цирка хората се трудят

Мика Зайкова: Парламентът не е цирк, защото в цирка хората се трудят - Tribune.bg
Снимка:

Искам да се извиня на българския народ, не бях добра орисница, защото парламентът кажи-речи свърши много малко работа

„Да се извиня, не бях добра орисница на 45-ото НС“, с тези думи се обърна към водещия в БНТ депутатът доайен от ИТН Мика Зайкова.

„Не искам да употребя думата цирк за парламента, защото в цирка хората се трудят, работят, това е изкуство и ние им се радваме. В НС е лудница, там не работят“, каза тя.  На въпрос дали ще бъде и в следващия парламент, тя отговори: „Ако е рекъл Господ. Ще помагам на колегите и в следващия парламент“. Според нея ИТН ще бъдат първа сила на 11 юли.

Попитана защо от „Има такъв народ“ не направиха правителство, тя заяви, че няма как да имат доверие на партиите на статуквото, защото още на другия ден, след като са върнали мандата, тези партии са потвърдили думите на Слави Трифонов.

„Ето затова не направихме правителство. Защо не го направи Корнелия Нинова? Преди това тя говори как ние сме предатели, как не поемаме отговорност, а тя защо не пое? Защото не може“, каза още Мика Зайкова. Според нея всичко се е правило, за да се спира работата на парламента.

„Не мога да кажа дали Слави Трифонов ще е в листите. Момчето е болно, нека оздравее. Грехота е да се говори така, ама как да стъпи в парламента, като е болен? Никому не пожелавам това, имам колеги три пъти боледуват от пневмония, след като са изкарали COVID”, заяви Зайкова. Относно промените в Изборния кодекс, най-възрастният депутат изрази възмущението си от някои реакции за българите в Турция, които по- думите ѝ не са по-малко българи от всички останали.

Обясни, че е имала мечта, искала е да направи поне едно нещо за хората, свързано с преизчисляването на пенсиите.

„ДПС измисли врътки и фитки. Има ли предложение, при наличие на предложение не можеш да гласуваш в същия ден, а трябва след три дена да гласуваш на второ четене закона. Това го направи ДПС. Всички гласуваха „за“, но едни гласуваха лицемерно, а други наистина от сърце“. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати