Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Мика Зайкова призова за мъдрост и съставяне на правителство

Политика

Мика Зайкова призова за мъдрост и съставяне на правителство

Мика Зайкова призова за мъдрост и съставяне на правителство - Tribune.bg
Снимка:

„Суверена, нашият народ ви избра и аз разчитам на неговата мъдрост. Нека да бъдем добри, да бъдем усмихнати, конструктивни и да работим за мечтата на този народ. За просперираща България, народ който има достоен живот и достоен член на ЕС“, заяви Мика Зайкова в началото на своята реч.

Тя похвали своята партия за вдигнатия резултат на изборите. По думите ѝ суверенът не е дал мнозинство на нито една партия, което ясно показва, че трябва да работят заедно са сбъдването на мечтите на народа.

„С по-ниската избирателна активност, народа каза че е време да се спре с демократичните процедури и да се захванем за работа. Нито ще е лесно, нито ще е бързо, но е възможно, което го показаха нашите колеги от правителството, което работи до сега“, заяви Мика Зайкова.

Тя повдигна въпроса и за доклада на ЕС за върховенството на закона, където според нея пише, че България трябвало да направи така, че главния прокурор да бъде подсъден и контролиран. Не трябвало да се избират съдии без конкурс и да се обърне внимание на ВСС.

Зайкова обърна внимание, че са необходими реформи в образованието, да се помогне на бизнеса, защото от него зависело да има високи доходи и високи пенсии.

„Конфронтацията и омразата са прът за никъде“, обяви Зайкова. 

След клетвата, Зайкова обяви, че е ред за декларации от парламентарните групи, като забрави химна на България и ЕС, но бързо се поправи. Тя направи същото и при предишния парламент.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати