Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Миков: Ако ПП не се съгласят да управляват с ГЕРБ, ще имат по-нисък резултат

Политика

Миков: Ако ПП не се съгласят да управляват с ГЕРБ, ще имат по-нисък резултат

Миков: Ако ПП не се съгласят да управляват с ГЕРБ, ще имат по-нисък резултат - Tribune.bg
Снимка:

Според него БСП трайно се застопорява на дъното и не изглежда да си е направила изводи от това

Формирането на правителство между ГЕРБ и ПП е най-естественото. Няма как да се дърпат от ПП, защото на едни следващи избори ще имат по-нисък резултат, няма как да вдигнат подкрепата за себе си така. Те са нова, неукрепнала формация без ясен политически профил. Това каза пред Нова телевизия бившият министър на вътрешните работи Михаил Миков.

„Възможни формули на управление има. Става въпрос за партии от дясното пространство, участието на левицата в този парламент е минимализирано до 23 депутата. Конфигурации между ГЕРБ и ПП, или ГЕРБ и други формации са също възможни. Този път няма да се ухажват толкова, в следващите дни ще видим какво ще направят, или да ходим на нови избори. ДБ вече можем да кажем, че са управлявали с Борисов и имат имунитет, Христо Иванов е бил министър. Може би си вдигат цената, като се дърпат“, отбеляза той.

Той допусна хипотезата за нови предсрочни избори през лятото или заедно с местните през есента. „Сформирането на мнозинство е първичният проблем. В политическата битка между първите две партии личното е водещо, няма фундаментална промяна в политиките им. Възможно е политическите лица да се отдръпнат и да отстъпят водеща роля на експертите, на по-неутрални лица, но и всеки министър трябва да бъде експерт. В последните години много тежки обиди се изговориха, а сега ГЕРБ и ПП са в ситуация, в която трябва да търсят съгласие“, заяви Миков.

По думите му БСП е задържала петото място, но ако ДБ и ПП не бяха в коалиция, щяха да са шести. „БСП не е привлекателна за младите хора. Партията трайно се застопорява на дъното на класацията и не изглежда да си е направила изводи от това. Не само Нинова е виновна, а един кръг около нея, който заравяйки главата си в пясъка и с разгонването на хора, допусна грешки, които не са дело на един човек“, коментира той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати