Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Миков за оставката на Нинова: Драматизмът преминава във фарс

Политика

Миков за оставката на Нинова: Драматизмът преминава във фарс

Миков за оставката на Нинова: Драматизмът преминава във фарс - Tribune.bg
Снимка:

Всеки сам си избира пътя в театъра, отговори той на Стефан Данаилов

„Днешната ситуация очертава перспективите пред партията, бъдещето ѝ, което не е особено светло – когато партията не само губи избори, но губи и смисъла, съдържанието на идейното на политическото”. Това заяви бившият председател на БСП Михаил Миков пред NOVA телевизия.

Той коментира изборните резултати. Некоректно е да се сравнява резултатът сега с този преди 5 години – защото предишните избори бяха след управлението на кабинета “Орешарски”, когато БСП понесе много критики. Сега БСП е опозиция и резултатът показва, че хората не я приемат за алтернатива, обясни Миков. И допълни, че Конгресът на БСП е трябвало да избере връщане на искреността към избирателите, „иначе БСП няма шанс“.

„Не съм участвал в избори за председател на БСП, аз съм участвал в избори за председател на Националния съвет. Обаче г-жа Нинова се титулува като председател на партията, въпреки че не е избирана за това. Избори се губят и печелят. Но когато става подмяна на партията – това е риск за бъдещето. Председатели се сменят, въпросът е на къде върви партията. А тези евроизбори са част от индикациите, че посоката е грешна”, коментира Миков. „БСП е пета година в опозиция, заявява, че има капацитет да управлява. Такъв резултат слага кръст на тези заявления, защото е почиват на реалности с върнато доверие”, допълни той.

Попитан дали след резултатите от евровота Нинова е трябвало да подаде оставка, Миков коментира, че той не е фен на оставките, а това е нейно решение.“ Ако Нинова си оттегли оставката, драматизмът ще премине във фарс и водевил. Тя сама си я подаде, да бъде последователна., смята Миков. Според него оттук нататък отговорността е на делегатите в Конгреса.

Противопоставянето на ПЕС и войната със Сергей Станишев е вредна за БСП, допълни още той.

Миков е категоричен, че има кампания срещу вътрешната опозиция. „Тя се вижда, категорично има такава”, заяви Миков. Борисов ми предложи пероснално да бъда председател на НС, но аз заявих, че избирателите ни отредиха да бъдем опозиция. Отказах и коалиция, заяви Миков по повод това, че критикувайки Нинова, правят услуга на Борисов.

Той коментира и твърденията на Стефан Данаилов вчера за злоупотреби на предишното ръководство– „ченгенджийски намеци не отиват на човек с авторитет. Всеки сам избира пътя си в театъра“.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети