Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Миков: Европа трябва да ни помогне с мигрантския поток

Политика

Миков: Европа трябва да ни помогне с мигрантския поток

Миков: Европа трябва да ни помогне с мигрантския поток - Tribune.bg
Снимка:

Натискът трудно може да бъде удържан със силите на България, смята бившият вътрешен министър

„Натискът се усили многократно. Натискът трудно може да бъде държан със силите на България. Европа трябва да дойде тук и да прояви солидарност с България, солидарност и с Гърция, разбира се, и с Италия и всички страни, но особено с България, защото събитията в Украйна усилват и преместват трасетата както на транспортните потоци, които лягат върху България около Черно море, така и на мигрантските потоци“. Това каза Михаил Миков от БСП, бивш вътрешен министър, по повод тежката катастрофа в Бургас след преследване на мигранти, при която загинаха двама полицаи.

„Мигрантите вече няма да бягат на север, където има война. Всичко ще се изсипе на нашите граници. България няма сили. Българският данъкоплатец не може да продължава да се грижи за безопасността на холандците, които същото време смятат, че България не е достойна за Шенген“, коментира Миков.

„В момента България е подложена на един сериозен натиск на транспортните потоци. Пътна полиция трябва да осигурява многократно усиления трафик на транспорт, който преминава от Турция към Европа. В същото време състав недостатъчен, командировани служители. Мигрантите търсят път през България към Европа. Натискът върху северната ни граница също е огромен. Знаете, че на двата моста на река Дунав има струпване на камиони около 20 км. Всичко това е повишаване на риска, респективно повишаване на възможностите за нелегално преминаване на границата“, категоричен бе бившият вътрешен министър.

Михаил Миков изказа съболезнования на близките и колегите на полицаите, които тази сутрин загинаха, след като бяха помляни от автобус с мигранти.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати