Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Миков: Нинова избяга от отговор, Радев бяга от пряка корелация с ръководството на БСП

Политика

Миков: Нинова избяга от отговор, Радев бяга от пряка корелация с ръководството на БСП

Миков: Нинова избяга от отговор, Радев бяга от пряка корелация с ръководството на БСП - Tribune.bg
Снимка:

Радев трябва да разсее всякакви страхове и слухове за президентска република, призова Миков

„Доста по-рано трябваше БСП да даде оценка за изтичащия мандат, доколкото тя е в основата на номинирането на Радев за президент. Ясна оценка, ясна позиция, защото отговорът, който Корнелия Нинова даде преди месец: ще изчакаме да минат парламентарните избори и тогава ще се занимаваме, е бягство от отговора.“ Така Михаил Миков коментира пред БНТ обявеното от Румен Радев намерение да се кандидатира за втори мандат като президент.

По думите му Радев се опитва „да избяга от пряка корелация с ръководството, той употребява термина „социалисти“.

„Би трябвало президентът Радев и Нинова да изразяват ясно отношенията си“, призова Миков.

Според него президентът съвсем коректно достатъчно рано е заявил намеренията си за втори мандат, „достатъчно рано да започне дискусията и за онези избори, защото изборите определят и каква политика ще имат институциите“.

Според Миков президентът Радев има нужда от подкрепата на членовете на БСП, но има нужда и от много широка подкрепа. По думите му Радев очаква подкрепа от членовете на БСП.

„Големите проблеми, които днес трябва да бъдат тема на дискусия в парламентарните избори, а и извън тях - по отношение на президентството - когато се говори за смяна на модела на управление - има ли се предвид промяна в Конституцията, водеща към президентска република. По този въпрос БСП е категорично – не. Аз също смятам, че няма никакви основания за това и тук пък президентът трябва да разсее всякакви такива слухове, които могат да бъдат тиражирани“, каза Миков.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Лаура https://faktor.bg/bg/articles/mneniya-lacheni-tsarvuli-de-profundis-politicheska-shtraklitsa-may-e-uhapala-rumen-radev
03.02.2021 11:26 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети