Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Миков за Нинова: Това не е искрена оставка

Политика

Миков за Нинова: Това не е искрена оставка

Снимка:

„Бодряческите приказки как БСП е единствената алтернатива не се сбъднаха. Имаше разминаване между представите и действителността. Нинова ще направи всичко, за да се преизбере. Това не е искрена оставка“. Това заяви бившият лидер на БСП и депутат от левицата  и председател на НС (2013 г.–2014 г.) Михаил Миков пред Нова Нюз.

Той сподели, че не би влязъл в битка за лидерството. „Пропадането на партията показа, че има нещо сгрешено. БСП изгуби компаса и политическия си облик на лява партия. Все по-малко съответства на вижданията ми. Вляво ще има нещо ново при тази непредставеност на големи групи хора“, подчерта Миков. Той призова членовете на столетницата да я спасят от разрушение.

По думите му категоричното и ясно поведение на Румен Радев през целия мандат му е спечелило победата.

„Той застана срещу случващото се, атакувайки правителството. Оттогава насетне последователно отстоява позициите си“, каза той.

Сред причините за неуспеха на Герджиков той изтъкна подкрепата от ГЕРБ, късното издигане и фрагментация в дясното пространство.

Миков не одобрява диалог на БСП с десни партии. „Продължаваме промяната“, „Демократична България“ и „Има такъв народ“ са с такива виждания. Не съм против водене на диалог, но вижданията са различни“, поясни той.

Според него мнозинство и кабинет по неволя ще има. „Пролетта ще се види дали ще са дълготрайни, защото интересите са много разностранни. Рано или късно това ще даде отражение върху стабилността му“, завърши Михаил Миков.  


Топ новини

виж още

Актуална тема