Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Доц. Милен Михов: Президентската институция трябва да бъде издигната на по-високо ниво

Политика

Доц. Милен Михов: Президентската институция трябва да бъде издигната на по-високо ниво

Доц. Милен Михов: Президентската институция трябва да бъде издигната на по-високо ниво - Tribune.bg
Снимка:

Българският президент трябва да бъде не само олицетворяващ, а и носител на националния суверенитет, посочи пред БТВ кандидат-президентът на ВМРО Милен Михов. За него фокус в кампанията ще бъде необходимостта от конституционни промени, които да издигнат президентската институция на по-високо ниво.

„През последните 30 г. говорехме за промяна, получихме подмяна. Въпросът за „Зелената сделка“, икономическата и енергийната ни независимост също ще бъдат на фокус. Не на последно място – Македонският въпрос и навлизащата идеология за еднополовите бракове“, изтъкна Михов. Той посочи, че номинацията му идва от Националния младежки комитет на ВМРО и подчерта, че се познава добре с кандидата за вицепрезидент Мария Цветкова.

Относно уволнението си от Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ Михов обясни, че  заповедта му за уволнение е от четири точки, като три от тях са за изказвания през април 2019 г.

„Четвъртата е особено интересна – подал сигнал до главния прокурор 2018 г. за нарушаване на законните норми при провеждането на обучение. Всеки български гражданин, до когото достигнат сигнали за нередности, трябва да сезира компетентните органи. Аз мисля, че съм си изпълнил дълга“, посочи Михов. Той бе категоричен, че не се чувства виновен за нищо.

„Уверени сме, че ВМРО е българският проект, 30 г. следваме своя път, без да поглеждаме на Изток или на Запад. Убедени сме в собствената ни правото и ще бъдем искрени с нашите избиратели“, обеща Милен Михов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати