Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Минеков безмилостен към наследника си на поста, бил „герберско безличие“

Политика

Минеков безмилостен към наследника си на поста, бил „герберско безличие“

Минеков безмилостен към наследника си на поста, бил герберско безличие - Tribune.bg
Снимка:

Самоизяждането в средите на „промяната“ тече с пълна сила. Министърът от служебните кабинети Велислав Минеков продължава да громи с пълна пара новия министър Атанас Атанасов. Поводът е изчегъртаното ръководство на Фонд „Култура“, завещано от Минеков.

Културният министър сменя цялото ръководство на фонд Култура

„За съжаление НФК ще бъде даден в жертва … Някои професионални мошеници получиха неочаквана плесница. Това е резултатът, когато гербаджийските безличия пожелаят да „продължат промяната“, написа Велислав Минеков във Фейсбук.

Той споделя публично обръщение от Велико Маринчевски, който през ноември влезе в Управителния съвет на НФК и на теория трябваше да има 2-годишен мандат. Според него се води целенасочена кампания за очерняне и дискредитиране на новия Управителен съвет, а искането на Атанасов за оставки определя като „нелепо и унизително искане“, „след манипулативното негово изявление“.

„Новият Управителен съвет е на по-малко от три месеца, но е превърнат в гръмоотвод на всички негативи на над дванайсетгодишно порочно и некадърно управление. Умишлено не се разграничават отговорностите на Министерството, на Екипа на НФК с Директора, на Експертните комисии - оценители, на Управителния съвет и председателя му Министър /Зам.-министър, през годините и днес. Не се осветлява изключително тежкото наследство от предишните управления на министри, натрупаните нерешени проблеми, неосъществените реформи и основни, принципни промени, заложените капани в Министерство и Фонд, дългогодишните служители на статуквото, саботажите с липса на адвокатска защита на УС...“, оправдава се Маринчевски.

Според думите му, зад анонимност и секретност на всички нива е създадена удобна среда за корупция, лобизъм, свързани лица, конфликт на интереси, които министърът не засяга в съмнения и изглежда не са приоритет за пресичане - в дисонанс на заявените намерения на днешното управление за „нулева толерантност към корупцията“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети