Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Минеков обяви Закона за радиото и телевизията за несъстоятелен, СЕМ – под въпрос

Политика

Минеков обяви Закона за радиото и телевизията за несъстоятелен, СЕМ – под въпрос

Снимка:

Назначеният от Румен Радев за министър на културата намери журналист, пред който му се говори – евродепутата Елена Йончева

След вчерашната си изява пред Българската национална телевизия, Велислав Минеков продължава офанзивата си поставяне на нов директор, начело на БНТ. Временният министър на културата даде интервю на евродепутатката Елена Йончева за Фейсбук и заяви:

Съжалявам, но СЕМ не действа в България. Изобщо, неговото съществуване е под въпрос“, обяви той, обвинявайки за това „политическите позиции“, които заемали от Съвета за електронни медии.

Според него, освен всичко друго, Законът за радиото и телевизията е недействащ и несъстоятелен, а експертите в Съвета са „случайни политически назначения“.

Той съобщи, че се е сблъскал с нежелание на СЕМ „да се придържа към закона“ и да му дават конкретни отговори.

Нужни са направо нови правила. Избират генералните директори на обществените медии – не винаги сполучливо. С една дума, тук трябва да има промяна - на всяка цена. Трябва да се защити свободата на словото. Обществените медии не трябва да обслужват политици и политически партии - те не са за това“, обявява в заключение той.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още