Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Минеков прави дискусия за държавата и медиите

Политика

Минеков прави дискусия за държавата и медиите

Снимка:

Поканени на дебата са МВР и прокуратурата

„Нещо неприятно става в СЕМ“. Това заяви министърът на културата проф. Велислав Минеков в интервю за БНР.  „Това е странно създание, задължено да работи в името на управляващите, в името на тези, които стоят на политическия връх“, каза министърът. Той съобщи, че тази седмица организира в Министерството на културата дискусия за държавата и медиите.

Тя ще се състои на 15 юни в НДК. Освен двете институции в дебата за свободата на словото са поканени да участват още представители на Министерството на правосъдието, СБЖ, Асоциацията на европейските журналисти, Българската асоциация на регионалните медии и проф. Нели Огнянова, председател на комисията по журналистическа етика, пише „24 часа“

Участниците ще обсъждат още собствеността и концентрацията на медиите, за което са поканени представители на Съвета за електронни медии, Комисията за защита на конкуренцията, културното и финансовото министерство.

По темата „Прозрачно публично финансиране на медиите“ се очаква да се включат представител на служебния заместник министър-председател по управление на европейските средства, БНТ, БНР и АБРО - асоциацията на частните радио- и тв оператори.

„Щетите в Министерството на културата са толкова, че не могат да бъдат обработени. Листът с нарушения е огромен, това е смайващо... Към мен има страшно много оплаквания във всякаква форма, но не съм способен да помогна на всички“, съобщи състоянието в сектора проф. Велислав Минеков пред БНР.

По думите му бюджетът на министерството „скоро ще приключи“, а има опасност през него да трябва да се плаща заради злоупотреби с европейски средства.

„Строителство върху оригинални останки е повече от кич, това е унищожение. Какво правим със средства, унищожени от нашия бюджет за глупости?“, попита професорът. В предаването "Неделя 150" проф. Минеков посочи основните си цели и задачи.

„Имам няколко основни задачи, ще се справя с тях. Включително и с инициативни комисии за преглеждане на действащи закони и предложения за техните промени - Закон за културното наследство, Закон за авторски права, Закон за радио и телевизия...Министерството трябва да внимава кому и как разпределя субсидиите. Там е една от серията нещастия“, обобщи Минеков.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още