Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Минеков през смях за централата на ГЕРБ: Не се качих, за да ги разочаровам

Политика

Минеков през смях за централата на ГЕРБ: Не се качих, за да ги разочаровам

Минеков през смях за централата на ГЕРБ: Не се качих, за да ги разочаровам - Tribune.bg
Снимка:

Служебният министър обясни колко му е било трудно да стигне до фактите и се сравни с иманяр

„Държавата трябва да си търси борчовете и това е работа на министрите“, каза министърът на културата Велислав Минеков по бТВ. Той посочи, че не се обижда от думите на ГЕРБ.

Разсмиват ме. Когато вади човек кирливите им ризи, това е нормална реакция. Министерството и аз не сме викали полиция. На 112 се е обадил таткото на наемателя на нашата сграда (Петьо Блъсков – бел. р.). Писмото, което вчера донесох на ГЕРБ, е с много неприятна фактология. Видях, че се е събрала цялата армия от интелектуалци на последния етаж. Не е нужно да изпратя някой на кон, за да занесе писмото. Не влязох, за да ги разочаровам“, посочи Минеков като избухна в смях, като допълни, че „ГЕРБ са побеснели“.

На въпрос дали обича конфликта служебният културен министър каза, че „обича всичко, държавата трябва да си търси борчовете“.

Минеков обясни, че влиза в този казус като човек, който искал да върне собствеността на НДК, защото той бил закъсал много.

Той обясни, че ще намери на ГЕРБ „чудесни имоти, а и те самите имали“.

„ГЕРБ не нарушават законите, те са си измислили закон, за да не плащат нито стотинка. Ние им плащаме. Те живеят безплатно на наш гръб. Те не нарушават закона, но нарушават целостта на НДК. Собствеността ще се върне с помощта на областния управител и Министерски съвет“, добави той.

Подчерта, че му е било трудно да стигне до документите и фактите около това превземане.

„Копал съм като иманяр. Първото ни заявление към тях да се издължат беше на 12 юни със срок до 13 юли. Днес сме декември. Това има и морален смисъл“, заяви Минеков.

Той отчете както е свършил през изминалите няколко месеца и обеща, че много ще помогне на следващия министър, „даже ще му предложа да поработим съвместно една седмица, за да знае къде е и да направи опит“, заяви се Минеков.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати