Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Минеков: Новият културен министър е бушон, носи се миризма на корупция

Политика

Минеков: Новият културен министър е бушон, носи се миризма на корупция

Минеков: Новият културен министър е бушон, носи се миризма на корупция - Tribune.bg
Снимка:

„Наско ще бъде изяден. Той за съжаление е бушон. Тримата заместници  са се приготвили те да бъдат министри“. Това заяви  бившият  служебен министър на културата, назначен от Румен Радев, Велислав Минеков в свое интервю в „Денят с Веселин Дерменджиев“.

По думите му Атанас Атанасов ще бъде изяден, защото се задавали купчина неприятности, а той не взима отношение по наболелите  теми.

„Още не работи Националният филмов център, както  трябва да работи, няма директор  и във фонд „Култура“. В момента се чудат какво да правят с избор на директори и конкурси за директори в Националните институти, а там ще има крах, защото ще избират един, но други четирима ще нададат глас и този път този глас ще бъде чут и с бюджета очаквам да се случи нещастие и тогава ще извия и аз“, заяви Минеков.

Той определи наследника си на поста като  симпатичен и даже мил, но когато го гледа човек иска да се погрижи за него. Бившият културен министър разкритикува и настоящия  управленския екип на министерството.

„Министерството по никакъв начин не трябва да се управлява от мениджър. Сега  дори и тримата заместник министри са били някакви мениджъри, но това е насочване на финансови средства и от тук винаги идва миризмата на корупция. Министерството трябва да се управлява от човек, който е роден в тази среда и  в такова семейство, който е обучавало ученици или  студенти, човек, който е заобиколен от приятели в тази среда“, заяви бившият министър на Румен Радев.

Минеков  е категоричен, че не може да мълчи сто дни, гледайки какво се случва в министерството:

„Аз не можах да мълча 100 дни и не знам кой я е измислил тази глупост с мълчанието, тъй като само за три дни  могат да се извършат такива  безобразия, които да не могат да бъдат излекувани за 3 хиляди дни“. По думите му безобразия в министерството вече се случвали, а хора от ГЕРБ, които били изгонени от него  отново се връщат в министерството на Атанас Атанасов от „Продължаваме промяната“.

„Това е и причината да съм персона нон грата. Имам  няколко обаждания от служители, които ми казват, че са предупредени да не контактуват с мен, което е много обидно. Министерството е превзето от ГЕРБ от първия до последния етаж“, ожали се Минеков.

На въпрос за  казуса с централата на партията на Бойко Борисов, Минеков отговори: „Наско каза, че му трябва юридическа консултация , а аз съм извършил такава и съм се съветвал с хора от министерството и още утре могат да получат заповед за преместване, но за това трябва кураж“, каза още той.

Припомняме, че това не е първият път, в който бившият съратник на Мая Манолова напада наследника си на поста. Преди около месец Минеков поиска извинение от  Атанасов, че е издал заповед, която вече е била взета като решение от Минеков.

Атанас Атанасов пък разкри в публичен отговор до Народното събрание, че предшественикът му, назначен от Радев, е разхищавал бюджета за култура за свои приближени. Така например един от съветниците, чието име е скрито е получил за 6 месеца сумата от 31 600 лева или средно над 5200 лева месечна заплата.   Друга съветничка на Минеков - Евелина Кирилова е получила срещу съветите си сумата от 36 150 лева. Консултантите пък са взимали възнаграждения по времето на Минеков на стойност над 4400 лева.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети