Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Минеков за казуса с в. „Труд“: Все едно да си дам апартамента под наем и вие да дойдете с роднина и домашни животни

Политика

Минеков за казуса с в. „Труд“: Все едно да си дам апартамента под наем и вие да дойдете с роднина и домашни животни

Минеков за казуса с в. Труд: Все едно да си дам апартамента под наем и вие да дойдете с роднина и домашни животни - Tribune.bg
Снимка:

Казусът с редакцията на в. „Труд“ разбуни страстите в НС и предизвика сравнения с животни от страна на служебния министър на културата Велислав Минеков.

Той обясни на депутатите, че сградата, собственост на културното министерство, където е редакцията на „Труд“ била наета от друга фирма на име „Южен Кръст 2001“ ЕООД.  Тя имала дългове от

133 108, 80 лв. за консумативи от 2015 до 2018 г. Както и 6 341, 77 лв. от неплатен наем. Фирмата била некоректна още през 2015 г. и дори при министър Боил Банов е бил подготвил покана за напускане на сградата, обясни Минеков в парламента като добави, че фирмата „Труд Медия“ няма никакви договори с министерството, но тя се помещава в сградата.

На въпрос от Димитър Делчев от ИБГНИ как така, Минеков реши да си послужи със сравнение:

„Представете си, че отдавам под наем моя апартамент. С договор, без право да го преотдавате. Наемът би трябвало да бъде 1000 лв. Част сте от НС и на вас ще ви го дам за 100 лв. вместо 1000. След това обаче се случват неща, които са необясними. Вие каните в апартамента ваш далечен роднина. Той пристига в апартамента, не сам, но и заедно с домашните си животни. На балкона настанява кокошки, петли, пуйки. Вътре в апартамента е неговото магаре, неговата млекодайна овца. На всичкото отгоре, аз трябва да ги охранявам, за да не стане овцата на курбан. Не само това, но вие не си плащате тези 100 лв. Не си плащате електричеството, не си плащате водата, не си плащате отоплението. И в този миг, когато ви кажа, че трябва да напуснете, вие въставате и казвате: „Минеков мрази животните! Забрани на кокошките, петлите и пуйките да пеят. Той забрани на магарето да реве и на овцата да блее!“, каза служебният министър.

Служебният министър обясни още, че казуса с прекратения договор за наем е опит да „бъде  наблъскан в потока на фалшивите новини, псевдо заиграването със свободата на словото и унищожаването на медиите“. Димитър Николов от ГЕРБ от трибуната на НС определи в. „Труд“ и БНТ като достоверни и утвърдени медии и призова „да затворим фабриката за фалшиви новини и фалшиви герои“. Проф. Минеков пък го увери, че „ще затворим фабриките за фалшивите новини, независимо къде са те“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати